Duktig kicka!

februari 27, 2010

Lilla Yra har nu varit hemma hos oss i 2 veckor. Tiden går sannerligen fort när man har roligt. Yra och Dyrka blir bara bättre och bättre vänner och de leker och myser ofta ihop. Yra kan dock vara en aningens irriterande ibland för Dyrka, men Dyrka är tålmodig och duktig med att uppfostra! Vi börjar märka att Yra växer och blir större, hennes lilla polo är inte riktigt lika stor på henne längre. Snart kommer hon dessutom upp i soffan själv. Men tack och lov börjar även lite vett och etikett fastna! Sitt och stå kan hon nästan helt nu. Sen är hon väldigt duktig på att snällt sitta ner och ta ögonkontakt och vänta på varsågod när hon ska få sin mat eller när vi kommit in från en kissrunda. När vi möter människor är hon alltid lika glad att hälsa och bli klappad. Hon älskar att stå i centrum! 

Men tösen är även duktig på att vara ensam hemma. Den träningen är jag oerhört noga med eftersom att jag tyvärr fick omplacera min älskade pinscher Vilja just för att hon verkligen inte gick att lämna… Så det är mycket fokus på ensamhetsträning här hemma! Dels har vi en komposthage i vardagsrummet som hon får vara i då och då på dagarna. Där får hon även vara när jag går ut med Dyrka. Varje dag lämnar jag dem även tillsammans, först kortare stunder och nu lite längre stunder. I början var det bara att springa ut och in genom dörren men nu kan vi lugnt lämna henne i 2 timmar. Vi har då en dator med webcam som spelar in allt som händer och varje gång har Yra bara legat och sovit snällt. Hon kan titta upp på en när man tar på sig ytterkläderna, men sen somnar hon snabbt om igen. Väl hemma igen så tittar hon vem som kommer och sen ligger hon och myser lite innan hon vill kliva upp och gå ut. Hon har sannerligen tagit det här med att vara ensam med ro!

På dagtid har vi även hennes utställningsbur stående i vardagsrummet. Det är hennes fristad, där får hon mat och får tugga sina ben ifred. På kvällarna tar vi in buren till sovrummet och hon får sova halva natten i buren och halva natten i sängen. Bra träning inför utställningssäsongen. Att vara i buren har inte varit jätte poppis men vi tar det sakta men säkert. Bilburen är inte heller  jätte populär och hon yttrar mindre fagra toner en stund innan hon slappnar av och somnar. Hon måste bara inse att matte och husse är envisare än henne själv ;-) Rumsrenheten går det också fortsatt bra med! Totalt sett fyra olyckor inomhus, varav 2 stycken skett på nattetid. Yra är rätt tydlig att visa att hon är nödig och vi har varit noga med att ta ut henne ofta.  Som sagt så går allting väldigt bra! Hon är helt ljuvlig och charmar alla våra gäster! Dyrkisen och hon blir bara goare och goare med varandra och det gör oss verkligen varma i hjärtat att se dem ihop ♥

3 svar till “Duktig kicka!”

  1. Skönt att allt verkar gå bra! Översta bilden är ju sjuukt mysig! :D

  2. Gullungar är vad de är!

    Härligt att se storasystern i hennes nya roll & att hon tar den med ro.

    Kram Lisa

  3. Roligt att det går med lilltjejen :)

Skriv ett svar