Flåååås

mars 31, 2010

För er som inte visste så är Dyrka en så kallad vinthund. Hon är byggd för att springa snabbt och ska klara att trava rätt länge. Kort och gott så ska hon ha väldigt bra kondis. På sommaren brukar jag värma upp Dyrka inför utställningar genom att cykla ungefär 6 km så hon då travar i snabbt tempo. Det brukar få henne att börja flåsa och gör henne fin i överlinjen. Nu har ju jag och husse äntligen kommit igång ordentligt med vårt joggande och idag tog vi varsin tur med Dyrkisen. Husse var först ut och joggade med henne, sen vila i 20 min och sedan var det min tur att jogga med henne. Totalt så joggade vi med tösen 1 mil idag och vi höll ändå ett hyfsat tempo. Tror ni hon flåsade minsta lilla? Nej då… Hon var knappt berörd. Misstänker att om vi ska få henne att flåsa genom att jogga så är det ett rätt högt tempo vi får hålla. Nåja, tur vi har cykel att trötta ut damen med!

   

3 svar till “Flåååås”

  1. Men en sådan hund är det nästa värt att köpa ett löpband? ;-) Som kompensation då man själv inte orkar springa/cykla.

  2. Precis som du säger så är våran ras en uthållig långdistansare. De ska ju faktiskt klara av att jaga under lång tid och förflyttar sig då i rask trav.

    Jag känner mig besegrad av mina röda. Nästan av den äldsta också ;)

  3. haha! efter flera månaders vila (pga skada) så var det fortfarande inget fel på berits kondition. och jag slår vad om att om man går och hon springer lös så springer (ja, springer dessutom!) hon ca 10 gånger så långt. dalmatiner är långdistansare, och det märks! :)

Skriv ett svar