Tant Grinig

mars 18, 2010

Idag när husse var ute med Yra på en liten snabb kiss  utanför vår port så kommer en bil förbi, på väg upp mot parkeringen. Bilen stannar och Tant Grinig vevar ner rutan för att prata med husse. Tant Grinig tycker inte om att lilla Yra gör sina behov vid vägkanten framför våran lägenhet. Hon tycker det ser så tråkigt ut med allt kiss överallt. Husse talar lugnt om att Yra är en liten valp som inte kan hålla sig så länge och att hon kissar så snart vi sätter ner henne på marken. Tant Grinig tycker då att vi ska gå bort förbi lägenheterna och sätta ner henne där. Husse förklarar återigen att Yra är en liten valp och att alla bilar som kör upp till parkeringen faktiskt smutsar ner betydligt mer än hennes kiss. Tant Grinig påpekar då att det ser så illa ut med alla bajspåsar som vi lägger vid snöhögen vid trappen. Husse förklarar återigen att Yra är en liten valp som bajsar ofta och att vi tar bort dessa bajspåsar flera gånger om dagen. Husse påpekar också att det inte finns någon soptunna i närheten, att vi måste gå upp med dom till sophuset varje gång. Tant Grinig är inte nöjd och säger att det minsann finns en soptunna 50-100 meter bort. Återigen får husse påpeka att Yra är en liten valp som fryser lätt och att det skulle bli jobbigt för henne att följa med oss dit varje gång hon gjort nr 2. Tant Grinig är inte nöjd, hon ser att Yra har sin polotröja på sig och frågar om hon är någon sorts ”exceptionell hund” som fryser så lätt?  Husse svarar helt kallt JA det är hon. Husse informerar sedan Tant Grinig om att den soptunna hon pratar om har traktorn kört sönder när de skottade gångbanorna så den kan man inte längre använda. Sedan ber husse Tant Grinig att köra vidare till parkeringen om hon inte har något mer att gnälla över.

Jag säger bara snyggt jobbat husse! Tant Grinig hade väldigt svårt att förstå att de kissfläckar hon ser framför lägenhetshuset är från grannarnas vuxna hundar som kissar PÅ trappuppgången och vid den. Yras små kisspölar ser man inte ens! Bajspåsarna ligger någon kort stund om dagen, vi är alltid noga med att ta undan dessa. Skulle bli väldigt jobbigt för Yra att följa med oss till sophuset varje gång hon bajsat. Men Tant Grinig har visst inte så mycket förståelse för sådant. Förstår inte hur man kan vara så fientligt inställd till något så oskyldigt som en liten valp? Nåja, alla är vi olika här i världen. Vi vet i alla fall att vi har världens mest gosigaste och kärleksfulla hundar här hemma och vi kommer aldrig låta någon Tant Grinig trampa på dom inte!

   

6 svar till “Tant Grinig”

 1. Vilken grinig kärring. Tur att du verkar ha en lugn sambo. Hon har väl helt enkelt fått för sig att yra är den enda hunden i området. Som våran granne tror att våran huskatt är den enda i området. Ibland blir man bara så trött

 2. haha! dom finns verkligen överallt. vi fick skäll för att vi inte tog våran stackars lidande hund på långpromenader hela dagarna. stackars hunden var då ca 9-10 veckor. ;) och att dom orkar sitta i fönstret hela dagarna för att hålla reda på det säger ju mer om dom än något annat…

 3. Ååååh, jävla pucko!

  Igår när jag kom hem möttes jag av en lapp i trappen ” OBS !!! Inga bajspåsar utanför porten” och sedan hade någon annan skrivit dit ” Skjut ägaren och sedan hunden”.

  Det kanske var på skoj, men jag tyckte inte att det var speciellt roligt… Nästan lite obehagligt!

 4. Hej!
  Ville bara säga att jag mycket flitigt följer dig blogg då jag själv är nybliven valpägare.
  Riktigt kul att känna igen sin i era situationer :-) Kommenterar dåligt men bevakar er duktigt!

  Hoppas du kikar in min sida.
  Kram Isa

 5. haha dom finns verkligen överallt dom där… när Bizkit var valp så var det ett par som alltid satt i sitt fönster och kollade så man plckade upp efter honom, och jag vet inte hur många gånger jag fick förklara att det är väldigt svårt att plocka upp valpkiss :p hahaha

 6. Känner igen det där… Finns såna människor överallt, de som alltid vet bäst och kan allt. Bra gjort av husse att säga åt henne! :)

Skriv ett svar