Debutant!

maj 30, 2010

Imorse klev hela lilla familjen upp 06:45 för at göra oss i ordning för Yras debut som vänstervarvare. Debuten skulle äga rum i lilla Lundby, Kolsva utanför Köping. Jag har varit där på en inoff sommaren 2008 och tränade lite med Dyrkisen, resultatet blev då BIS 2:a trots spöregn heeeeela dagen. Idag slapp vi regnet, istället var dets trålande solsken från kl 08:30 då vi kom fram till kl 15:00 då vi åkte hem. Uuunderbart! Resultatet blev faktiskt detsamma som sist! Yepp, Yra blev BIS 2:a! Först slog hon en annan basenji tikvalp och en basenji hanvalp. Därefter var det dags för BIG finalen, där slog hon två andra valpar och blev då BIG 1:a. I BIS fialen var de totalt 7 valpar från alla BIG finalerna och Yra blev 2:a! Är såååå stolt över vår lilla sockertoppa. Hon skötte sig jätte bra trots att hon var oerhört trött på slutet av dagen. Hon charmade verkligen publiken och det var många som kom fram och berömde för hennes ljuvliga steg, hennes härliga rynkor och otroliga utstrålning. Det värmde i våra hjärtan!  Domare för dagen var Charlotte Orre som sedan i BIS-finalen dömde tillsammans med Yvonne Larsson. Kritiken för dagen blev som sådan:

Mentalitet: Trevligt. Vacker tik. Uttrycksfullt huvud med härliga rynkor. Mörka vackra ögon. Välburna öron. Vacker hals. Välplacerad skuldra. Något rak överarm. Bra förbröst. Stark rygg. Fint ringlad svans. Välvinklat bakställ. Rör sig väldigt bra. Vacker blank tät päls. Välvisad.

Här kommer lite bilder från dagen.

6 svar till “Debutant!”

  1. Congratulations for owner and breeder :) I am sooo proud !!!! Yra have Faro eyes , i love her sooo much :)

  2. I am very happy for you!! Great start!
    I wish our little sister a lot of victories! She is super!

  3. Supergrattis till finaste Yra! BIS 2, det är inte illa det inte! :D

  4. Grattis! Hon är en riktig liten karamell lilla Yra :), roligt att hon lyckades göra om Dyrkas bedrift på samma utställning och bli Bis 2!

  5. Älskar huvudbilden på Yra! Verkligen såååå söööööt!

  6. Grattis till Yra, men vad vore hon utan er?! Sandra du är fantastiskt duktig att hantera hundar i utställningsring! Vi är så stolta! Kram från familjen.

Skriv ett svar