Colorama

juli 22, 2010

Förstår inte att jag aldrig lär mig. Migränen lättade som sagt igår under eftermiddagen och kvällen. När jag sedan gick och la mig så började tankarna vandra till jobbet. Då tog det inte många minuter innan migränen var på plats igen. Suck! Resultatet blev en mer eller mindre sömnlös natt med huvudvärk, illamående och yrsel. Med andra ord inget jobb idag heller. Det hjälpte ju inte stressen direkt, för imorrn är min sista jobbdag innan jag äntligen går på 3 veckors semester. Nåja, jag får göra det jag hinner imorrn, så enkelt är det. Dagen har därför ägnats åt att vila, vila och vila. Att ligga en stund inne hos valparna och höra hur de tuttar på mamma Dyrka är ljuvlig medicin. Så här på eftermiddagen mår ja mycket bättre, lite spänningar och yrsel kvar bara. Därför har jag nu orkat föreviga de små liven lite mer. Att fota valpar är dock inte helt lätt alla gånger. Valprummet har ett rätt dunkelt ljus och då valplådan är väldigt hög så skymmer väggarna ljuset som kommer in. Med andra ord blir det inte direkt optimalt ljus för att få färgerna att komma till sin rätt. Nu har jag dock äntligen hittat rätt vitbalans! Hurra! K 4600, dvs Kelvin, var tydligen rätt inställning. Resultatet blir avsevärt bättre, nu ser man verkligen vilken härlig djupröd färg valparna har (sista bilden är dock fotad med automatisk vitbalans, därför är den mer grå i tonen). Tror de flesta av dem kommer få lika härlig färg som sin far Pharuz. Inte för att Dyrka är ljus, men i jämförelse med honom är hon inte direkt mörk. Det som dock förvånar mig är att många av de små har ganska mycket vitt på bröst/hals. Både Dyrka och Pharuz har själva minimalt med vitt. Underbart fina är de i alla fall!

   

   

   

10 svar till “Colorama”

 1. Oj oj! De är ju jobbigt söta. Man blir alldeles till sig då man kikar på bilderna.

 2. Underbara bilder! förstår att du inte kan se dig mätt på dem!

 3. HAHAHA underbar bild på den lilla med turkost band. ser så sjuukt nöjd ut! :D ska bli kul å få träffa dom små underverken! ;)

 4. Helt underbara bilder! Kul att ni lägger ut många!
  kram kram

 5. Dem är helt underbara. Blir alldeles varm i hjärtat när jag tittar på bilderna <3

 6. Nyfödda/unga valpar brukar ha ganska mycket vitt, och på de flesta brukar det gå bort, det är som om det är långa stickel/valphår som är vita och sen faller av, eller minskar/bleknar/fläckas igen. Fin röd färg har de iaf :-)

 7. Maria – Ja vi har antecknat hur deras teckningar ser ut och har koll på det nu. Så får vi se hur det förändras allteftersom att de växer till sig :) Ska bli spännande!

 8. Han utan band verkar vara en skön lirare :D men alla är ju alldeles för söta!

 9. Fy tuuusan vilka underbara bilder! <3

 10. De är ljuvliga! Alla åtta.

  Stora gratulationer!

  Kram Lisa

Skriv ett svar