En annan del av…

juli 26, 2010

Köping! I lördags var det dags för hundutställning i Köping. Yrvädret var anmäld så jag tog med mig Paula som sällskap och begav oss dit tidigt på lördag morgon. Vi hade tur med vädret hela dagen, under tiden vi hade hundar i ringen var det växelvis sol och molnigt. När finalerna började var det dock bara molnigt och små droppar regn kom då och då. Så ja, vi får nog trots allt säga att vi hade tur med vädret. Hur som haver! Yra och hennes bror Justin, Enigma Just Watch Me, tävlade i valpklass idag. Resultatet blev Justin som BIR-valp och Yra återigen som BIM-valp. En härlig start på dagen! Yra skötte sig finfint, var dock lite för het i travandet första varven med Sofie men lugnade sig sen. När jag sedan tog över i konkurrensen om BIR och BIM så fumlade jag en hel del med kopplet och var nervös. Så ja, matte skötte sig mindre bra… Nåja, Yra fick en bra upplevelse i ringen med Sofie och det är det viktigaste! För mig är det ännu svårt att kasta mig in så där ”mitt i bedömningen”, har ju då inte hunnit få den rätta kontakten med Yra. Men vi ska träna mer på det.

Efter valparnas bedömning fick vi vänta lite på att de vuxna skulle in i ringen. Sofie visade Yras morbor Viggo, Enigma The Magician, till 4:e bästa hane och sedan deras importerade tik Kayla, Khani’s Midnight Star, till BIR! Härligt! Nu fick Sofie dock springa till faraohundsringen för att hinna visa Dyrkas halvsyster Inez, Enigma Strike A Pose. Hon hann med god marginal och kunde sedan lugnt visa upp Inez riktigt snyggt. Inez blev så till sist 2:a bästa tik. BIR blev Qiwi, Faouziah’s Faramir. Nu var det bara dags att vänta, vänta och vänta. Väntandet belönades i finalerna för Justin blev BIS-1 valp för 5:e gången och Kayla blev BIG-2:a, endast slagen av faraohunden Qiwi som sedan på söndagen blev BIS-4:a! STORT grattis till alla härliga resultat och tack allesammans för en trevlig dag! Det blev sannerligen en lyckad dag i en annan del av Köping. Jag ska så klart bjuda på lite bilder som jag tog under dagen. De första två bilderna på Yra är det dock Paula Granqvist som tagit. 

 

   

   

   

   

   

   

3 svar till “En annan del av…”

  1. Fantastiska bilder. Du har blivit riktigt grym!

  2. Tack Anna :D

  3. Vilken fin Bordeaux! Vet du vilken kennel den kommer ifrån? :) Har nämligen en bordeaux så man blir ju lite nyfiken;)

    /Anni

Skriv ett svar