Ståtligt

augusti 30, 2010

I lördags hade vi besök av Dyrka och Yras uppfödare Sofie Lönn, kennel Enigma. Hon var här för att kolla igenom valparna med oss och ge sin åsikt om de små liven. Sofie är i princip uppvuxen i valplådan, med just faraohundar, så hon vet verkligen vad hon ska kika efter. Hennes stöd och råd är ovärderliga för oss, hon och hennes mamma Madelene Lönn är underbara mentorer och vi är så tacksamma att de ger så mycket av sin tid och kunskap! Sofie offrade till exempel sin första lediga lördag på evigheter till att köra från Stockholm till Örebro för att kolla på våra valpar, ge oss råd i vårt val av foderhundar och hjälpa oss med en fotografering. Hon är för go! Lite smörgåstårta och sockerkaka med chokladglasyr blev hon i alla fall bjuden på. Sen väntar något annat på henne, vilken dag som helst nu ;-) Hur gick det då undrar ni kanske? Jo vi blev lite klokare på hur vi ska tänka. Av tikarna blir det Fröken Rosa, Spisi’s Know You Want Me, som blir den tik vi sätter ut på foder. Hon ska flytta till Katrineholm och kommer till vardags kallas för Hera.

Sedan är det inte helt klart vem av hanarna vi behåller, vi måste se att kulorna kommer fram som de ska och att inget oväntat sker vid besiktningen, men det är väl i stort sett bestämt. För den som är intresserad så finns det just nu 3 vackra och positiva pojkar kvar,  Herr Orange och Herr Mörkblå är två av dessa.  Beroende sedan på vårt val av vilken hane vi sätter ut på foder så finns antingen Herr Turkos, Herr Obandad eller Herr Brun kvar. Hängde ni med? Anledningen till att det är någon av dessa hanar som är en av de 3 otingade hanarna beror på att vårt val av foderhanne påverkar hur våra andra valpköpare sedan väljer hane. Men det är bestämt att Herr Grön flyttar till Stockholm och att han ska heta Romanov. Han och Fröken Lila, som ska heta Cleo, kommer i princip att bo grannar i Stockholm och umgås en hel del. Kan passa på att avslöja stamtavlenamnen också! Det blir temat ”Want” och namnen är dessa:

Spisi’s Know You Want Me
Spisi’s Don’t Want To Share
Spisi’s Take What I Want
Spisi’s Most Wanted
Spisi’s Cause I Want To
Spisi’s Give Me What I Want
Spisi’s Say What You Want


Spisi’s Know You Want Me – Hera


Spisi’s Know You Want Me – Hera


Spisi’s Cause I Want To – Cleo


Spisi’s Cause I Want To – Cleo


Spisi’s Want It All – Romanov


Spisi’s Want It All – Romanov

3 svar till “Ståtligt”

  1. Det var bara kul, och roligt att det är uppskattat att man kommer ;) Tack för en trevlig dag och så hoppas vi att valen ni gör blir det rätta för er och för samtliga nya hem! Valparna var hur mysiga som helst (förutom huggen i fingarna! ;)) och förhoppningsvis finns det ett par stjärnor i kullen också!

    Kram

  2. Ååh, mister turkos har vart min favorit från första gången jag såg dom :) Sugen, sugen är man!

  3. Vilken fin kull! Ska bli spännande att se vad det blir av dem!

Skriv ett svar