Tripp, trapp, trull

september 24, 2010

Nu har Ramses kommit tillbaka till oss. Mamma Dyrka blev oerhört glad att se sin lilla son igen. Ramses blev minst lika glad att se henne! Han kände igen oss alla och det blev pusskalas. Dock var det en liten dam som inte var lika förtjust i att han kom tillbaka, nämligen leksystern Yra. Hon löper nu, sitt första löp, och har massvis med hormoner som rusar runt i hennes söta rynkiga lilla huvud. Det tog några minuter men sedan kände hon igen honom och kom ihåg att han faktiskt var en lattjo liten kille. Sedan hon insåg det är det bus, bus, bus! Men det är än så länge ganska lätt att få lugn och ro. Medan vi åt middag (vilken inhämtades på MAX) låg alla hundarna och sov lugnt och stilla. Dyrkisen i hundarnas soffa, Yra i sin hage och Ramses i mamma Dyrkas bädd som vi tagit ut i vardagsrummet. Lugnt och stilla trots att det stod mat framme som luktade så gott och var nästan i näshöjd på den lille valpen. Är mycket nöjd av vad jag sett av Ramses än så länge. Väldigt följsam och kontaktsökande, både ute och inne.  Samtidigt är han framåt och nyfiken och tar för sig. Han lyssnar väldigt bra på sitt namn och kan ”sitt” rätt ok.  Medan husse var ute med de stora töserna på sista kvällskissen fick Ramses sin första klickerträning. Det gick väldigt bra och han började direkt bjuda på det beteende som jag klickat på. Han fattade galoppen väldigt snabbt! Så imorgon fortsätter vi med den träningen. Imorrn blir det även att fota honom lite och filma lite. Ramses ska kanske flytta söderut till Danmark och spekulanterna efterlyser så klart bilder och film för att få se mer av honom. Det ska så klart åtgärdas! Nu blir det dock lite fredagsmys med film, valpmys och ett glas vitt.

Skriv ett svar