Debuten

oktober 31, 2010

Igår var det D-day. Yras och min debut i officiell klass. Som jag nämnt tidigare blev det en redig debut, hela 38 basenjis var anmälda! Verkligen jätteroligt, men samtidigt verkligen jättenervöst. Tack och lov var det på hemmaplan, med andra ord blev det en lugn morgon. Debuten gick helt ok. Jag tyckte Yra skötte sig riktigt bra, stod snällt både på bordet, framför domarbordet och i konkurrensen. Hon hade heller inga problem att visa upp sina härliga rörelser heller. Nu var det hela 10 tikar i juniorklassen och domaren var väldigt hård. Hon visste vilken typ hon ville ha och Yra var inte riktigt den typen. Hon fick därför nöja sig med en 4:e plats i klassen med hederspris. Domaren delade ut både 3:or och 2:or så hederspriset kändes riktigt fint! Domaren Wera Hübental var för övrigt riktigt go med hundarna, hon tog sig verkligen tid att gå igenom dom och granska dom i konkurrensen. Sånt gillas! Nu hoppas jag att Yra kan köra hårt med Sofie nästa helg i Växjö och växla upp hederspriset till ett CK. Så håll tummarna! Under tiden som Yra huserar med sina kennelmammor på utställningen kommer husse och jag spendera en natt på Clarion Sign Hotell i storstaden, njuta av lite Selma Spa och äta trerättersmiddag på restaurang Aquavit Grill & Raw Bar. Vi firar nämligen 1 års förlovninsdag 6/11, känns helt ofattbart att det redan gått 1 år! Dyrkisen kommer inte heller hon vara med oss, hon kommer spendera lit tid med våra vänner Camilla och Henning. Där blir hon väl ompysslad och får njuta av odelad uppmärksamhet! Så nästa helg blir en riktig kalashelg för hela lilla familjen, dock på skilda håll. Förresten, ser ni något nytt på bilden?

4 svar till “Debuten”

  1. Nya glasögon? Fina var dom! Yra ser jätetfin ut och ni gjorde en bra debut. Domaren heter dock Wera och inte Eva ;) Yra och jag ska göra vårt bästa nästa helg!

  2. Yepp, nya glasögon :) Tack! Namnet blev fel när jag skrev och lyssnade på tv:n samtidigt… Nu är det åtgärdat!

  3. Hej vännen!
    Jack ska också ställas förhoppningsvis av kennelmamman på lördagen. Ska du följa med ner till Växjö och titta? Vi funderar på att åka på söndagen också men har inte bestämt oss än.

    Kram Isa

  4. Yra såg jättefin ut i lördags. Lite förvånad att hon inte fick ck, men som du skrev, Wera hade sin favvotyp. Man kan inte göra så mkt mer än visa sin hund på bästa sätt, och de gjorde du :)

Skriv ett svar