Gott Slut!

december 31, 2010

 

Jodå, jag är medveten om att bilden är lite av en julhälsning, men eftersom jag varit lite efter med uppdateringar så slänger jag in ursöta Ceasar här i nyårsinlägget. För visst inte kan man väl låta bli att visa en sådan sötnos? Det är väldigt uppskattat av oss i kennelfamiljen att få sådana härliga bilder på Dyrkisens valpar. Mer sånt! Men idag är det som sagt årets sista dag. Det nya året firas in med pompa och ståt och tyvärr lite för mycket fyrverkerier. Här i hushållet har vi en ung Yra som för första gången kommer få uppleva nyårsafton i ett ”medvetet” tillstånd  (sist var hon bara drygt 2 veckor gammal) och vi har ingen aning om hur hon kommer reagera. Dyrka har under sina år aldrig visat tecken på minsta oro över spektaklet. I våras blev hon dock skrämd när blixten slog ner precis utanför vår balkong och vi vet att det kan vara möjligt att hon överfört rädslan även till fyrverkerier. Så vi får se hur kvällen fortskrider.

Nu ska vi vara så där jobbigt tjatiga… Tänk på naturen, djuren och alla människor som är rädda. Tänk även på alla i er omgivning som kan bli skadade. Jag vill tipsa om ett alternativ som är betydligt skonsammare för oss, djuren och naturen. Nämligen Wishlantern! Väldigt vackert, tyst och skonsamt mot omgivningen och miljön. Helt perfekt! Vill man nu titta på fyrverkerier kanske man kan nöja sig med att titta på det kommunalt anordnade istället för att köpa upp en massa själv och riskera att bli av med diverse lemmar. Tänk också på att inte ta med hundarna ut när det smäller. Det händer så lätt att något går fel och hunden blir skrämd och får rädslor för livet. Håll er inne och lämna inte er bästa vän själv. Hade ni tyckt det var så roligt att bli lämnad ensam ikväll? Nej just det… Så skåla där inne, med tv:n på hög volym för att dränka de värsta smällarna, och nöj er med att titta på spektaklet på tv eller genom fönstret. Det är vår vädjan. Hoppas nif år en mycket trevlig sista kväll på året och att det nya året börjar riktigt bra!

2 svar till “Gott Slut!”

  1. Gott slut och gott nytt år önskar Kubbe och jag er!
    Här började de skjuta redan vid lunchtid när Kubbe och jag var ute på en härlig promenad i solskenet….. Ska försöka få ut den lille mannen ytterligare en gång runt 19.30 tiden sedan låser vi in oss och drar ner persiennerna och drar på ljud överallt i lägenheten för att försöka överleva kvällen och natten……..

  2. Hoppas att det gick bra trots allt smällande!

    God fortsättning! :)

Skriv ett svar