Aldrig säga aldrig…

januari 27, 2011

Ibland straffar gud (eller vem det nu är) en med detsamma… Ibland får man istället en basenji som gör jobbet och då kommer det när man minst anar det! I fredags när jag gjorde en god gärning och surrade med tösernas uppfödare Sofie i telefon för att hålla henne sällskap när hon körde hem så gjorde jag ett stort misstag. Vi pratade lite om Yra och hennes syskon, vilken mognadsperiod de är i just nu. Då slant en liten groda ur min mun. Jag berömde Yra, ja jag nästan lovordade henne! Jag sa stolt till Sofie att Yra numera minsann inte behöver någon valphage när hon är ensam hemma med Dyrka, hon är lös i hela lägenheten och har minsann inte tagit sönder något. Sofie förstod genast mitt misstag och nästan skrek ”peppar, peppar, peppar!!!” Då insåg även jag vad jag gjort. Jag hade sagt det förbjudna högt, det som man inte får säga när man är basenjiägare… Jag sneglade lite på Yra som besvarade med sin vanliga sockersöta blick och huvudet på sne. Inte hade jag något att oroa mig för inte! Dagarna gick och jag tänkte inte mer på det. Jag visste ju inombords att Yra minsann inte skulle hitta på nått hyss bara för att jag sagt de där orden högt. Eller hur? Så igår när jag satt på jobbet fick jag ett MMS av husse. Det innehöll ovan visad bild och texten ”Yra…” . Need I say more? Bara att inse att man som basenjiägare ALDRIG får säga aldrig. Nu har vi en matta som är lite sliten på ena sidan, men det syns inte mer än på undersidan.  Tack och lov kunde det ha varit värre! Men det säger jag inte högt…

3 svar till “Aldrig säga aldrig…”

  1. Hehe, jag tror att det här bara är början… ;)

  2. hihi! det har vi nästan som en regel här hemma, påpeka inte något högt om att det gått oväntat bra… ;)

  3. Hahahaha. En väninna till mig har dobbis… han åt allt från väggar till makaroner (som han själv hämtade i kartong). Yra kanske inte bör läsa det jag just skrev…

    KRAM LISA

Skriv ett svar