Försten ut

januari 15, 2011

 

Idag var det dags för den första i kullen att ge sig ut i utställningsringen! Vår fodertik Hera blev först ut. Jag och hennes fodervärdar Gustav och Lovisa begav oss tillsammans med hejarklack i form av Gustavs föräldrar till Smedjebacken i Dalarna. Hera skötte sig väldigt bra, både i och utanför ringen. Det var så klart väldigt spännande med alla hundar och människor men hon hade inga svårigheter att fokusera på det hon skulle göra. Gustav och Lovisa har gjort ett mycket bra arbete med att träna Hera inför utställningarna. Hon var väldigt lätt att visa upp! Idag körde vi helt friställande och Hera gjorde det exemplariskt. Hon är trots allt inte gammal, blir 6 månader på onsdag, men är redan så pass duktig. Det som är imponerade är ju att Gustav och Lovisa aldrig själva har ställt ut en hund eller ens tränat en hund för utställning. Trots detta har de alltså lyckats träna Hera så bra att det inte var några problem för mig att friställa henne. Ja jag är verkligen STOLT över våra duktiga fodervärdar! Hur gick det då undrar ni? Hera fick se sig slagen av vår konkurrent. Den söta tikvalpen Vaskurs Trixa Qiwidotter tog hem segern om BIR-valp. Hera kom alltså tvåa och fick hederspris. Precis som domaren Dan Ericsson sa så var det två väldigt olika typer av valpar och han föredrog Trixa. Hera fick i alla fall en mycket fin kritik:

Fint presenterad tikvalp med mycket typisk helhet. Härligt huvud och uttryck. Bra öron. Fin hals och kropp. Borde ha bättre tassar och front. Visar sig mycket väl.

Nu får vi se när Hera får prova på ringen nästa gång. Ska försöka hitta någon bra inoff i närheten. Det var i alla fall härligt att se att hon tyckte det var så roligt idag. Hon hade verkligen kul och ville samarbeta med mig. Tack Gustav och Lovisa och Gustavs familj för en trevlig dag! Grattis också till Jenny på Kennel Vaskurs och hennes fodervärdar till vinsten med Trixa!

4 svar till “Försten ut”

  1. Grattis till den fina debuten;) Örebro har en inoff i februari, karnske nått som passar:9

  2. Grattis till Heras debut i ringarna! Vad bra att det blev en positiv upplevelse för henne. Och jag hoppas vi syns i Örebro i februari :) :)

  3. Tyvärr kan vi inte vara med på utställningen i Örebro i februari. Då är vi nämligen på Grand Hotel med Yra på Puppy Of The Year!

  4. Synd att ni inte kommer till inoffen men du och Yra kommer stråla på Puppy Of The Year :) :) Lycka till!

Skriv ett svar