Puppy of the year 2010 – Resultatet!

februari 20, 2011

 

Ojojoj, vilken dag! Yra visade minsann vad hon gick för när det var dags att kora Puppy of the year 2010. Tävlingen hölls i Vinterträdgården på Grand Hotel i Stockholm, där det tidigare hållts Champion of Champions och Veteran of Veterans. Detta är första gången som denna utställning hålls och det var oerhört kul att vår tösabit lyckats kvala in. Vi hade dessutom brorsan Justin  (Enigma Just Watch Me) att heja på! Förutom Justin fanns även en släkting på plats, Lilly (Faraoland HD Street Glide), som vi så klart också hejade på. Denna utställning är inte som andra utställningar… Det är pompa och ståt och det är enbart de valpar som blivit BIS-valp på en officiell utställning under år 2010 som blir inbjudna. Det var ca 30-talet valpar som var anmälda och de var alla urtjusiga! Tävlingen går till som så att tikar och hanar tävlar var för sig. En domare för hanvalpar och en för tikvalpar och sedan en ny domare när bästa valp ska utses mellan hanen och tiken. Valparna möts två och två, första heatet är lottat. Vinnaren går sedan vidare och möter en annan vinnare. Vi såg att kampen skulle bli hård, Yra hade lottats att gå ett extra heat. Vissa behövde bara gå 3 heat för att komma till final, men Yra skulle få gå 4 heat! Jisses va nervöst det var… Men vi fick lugna nerverna med att avnjuta goda snittar, scones och diverse bakverk. Riktigt smarrigt var det!

Sofie visade i alla fall Yras bror Justin först. Han var supertaggad och skötte sig inte lika bra som han brukar när valparna fick springa ut på scenen och visa upp sig första gången för all publik. Men när han sedan fick gå in i sitt första heat så skötte han sig lika bra som alltid! Tyvärr fick han se sig slagen av en Amerikan Akita som sedan blev bästa hanvalp. När det sedan var Yras tur hade Sofie blivit sugen på revansch och lugnat nerverna lite. Det hade däremot inte jag! Både jag och husse hade hjärtat i halsgropen där vi stod och tittade på… Men Sofie och Yra var ett perfekt team på scenen! Första gången Yra och Sofie sprang ut för att visa upp sig blev Yra lite skrämd av en blixt som hon fick rätt i ansiktet. Men hon återhämtade sig direkt och visade snabbt upp sina vackra steg. I första heatet fick Yra träffa domaren Renee Sporre Willes på bordet. Yra och domaren gullade på som sjutton där uppe och det kändes så härligt att se hur trevlig Yra är mot alla främmande människor. Vår gosegris! Yra fortsatte sedan att flasha sina marktäckande steg över scenen och hon avgick med seger efter seger! Till sist efter 4:e heatet var det dags för finalen. Nu mötte hon en Chinese Crestedtik som hade massor med attityd och utstrålning. Det var en tuff match och Yra fick se sig slagen. Denna tik vann sedan över bästa hanvalpen och blev därmed Puppy of the year 2010! Känns oerhört roligt att Yra kunde visa upp sig så bra med Sofie. Kan säga att det inte är den lättaste miljön för en unghund att ställas ut på. Det är hög musik, strålkastare, applåder och visslingar till tusen, blixtrar och speaker. Men detta klarade Yra galant.

Nu är vi hyffsat trötta efter denna härliga dag! Kommer lägga ut mer bilder imorgon, ville bara få berätta om Yras fenomenala resultat och visa hur oerhört ståtlig hon är vår dam! Är hon inte underbart fin vårt hjärta?

7 svar till “Puppy of the year 2010 – Resultatet!”

 1. Sannerligen en mycket tjusig tjej den där Yra!! :D
  Stort grattis till toppenresultat!

 2. Congrats Sandra!!!!!!!

  Yra is soooo beautiful!!!!

 3. Grattis!! Vad kul för er! :D

 4. Åh, stort grattis!!! :)

 5. GRATTIS! Hon & brorsan är som tvillingar, lika vackra bägge två!

  KRAM LISA

 6. Det är bara att ställa sig i raden av hyllningar! Den tösen är för fin! Ge henne en kram från oss!

 7. Grattis! När jag ser bilderna förstår jag att det gick så bra! Fortsatt lycka till!

Skriv ett svar