All the way!

april 17, 2011

Idag ställdes Yra ut på den nationella utställningen i Västerås. Vi fick lite sovmorgon mot gårdagen, hela två timmars extra sömn, då basenjis gick som sista ras. På plats mötte vi upp Sofie och Madelene Lönn som är Yras och Dyrkas uppfödare. Sofie skulle visa Yra idag men jag var redo att hoppa in om Yra och hennes bror Justin skulle stå om BIR och BIM. Yra skötte sig som vanligt exemplariskt med Sofie! Det är så härligt att se de två i ringen. Domaren idag, Tino Pehar, kom från Kroatien och han var väldigt noga på bordet. Ja han till och med drog i skinnet, ordentligt, och flyttade hundarna så som han ville ha dom. Han tittade även under hundarnas tassar, vilket vi tror han gjorde för att se så ingen fuskat med otillåtet ”klister” för bättre fäste på det hemskt hala golvet. Domaren hade verkligen en förkärlek till rörelser, det var knappt någon hund som fick ställa upp framför domarbordet efter att de sprungit. Detta var så klart till Yras fördel då hon som Sofie själv beskrivit det är en riktig ”moving machine”! Både Yra och Justin skötte sig så pass bra att jag fick hoppa in och visa Yra mot Sofie och Justin i kampen om BIR och BIM! Kändes helt underbart roligt att de återigen stod som BIR och BIM dessa snygga syskon.

Nu var det bara att skärpa till sig och göra vad man kunde… Alla som mött Sofie och Justin (eller Sofie och någon av deras ursnygga hundar) vet hur nervös man blir. De är så oerhört duktiga ihop och Justin är en riktig läckerbit! När jag tidigare visat Yra i kampen om BIR så har jag alltid schabblat till det. Har liksom inte riktigt fått det att fungera mellan mig och Yra och då blir det ju inte att Yra visas till sin rätt. Men idag var det andra bullar! Jag hade redan tänkt att Sofie och Justin skulle ta hem det så jag slappnade av. Sen har Yra mognat en hel del och jag och Yra har slipat till oss som ekipage. Det sammantaget med att Justin inte riktigt visade sig till sin fördel på slutet gjorde att Yra och jag knep vårt första BIR! Lyckan var total! Vår lilla smulpaj blev BIR med sitt andra CERT! WOHO! Kändes extra härligt att jag faktiskt lyckades visa henne bra också! STORT tack till Sofie som visade Yra fram till bästa tik, som vanligt gjorde du ett kanonjobb :) I gruppfinalen skötte sig Yra riktigt fint med Sofie. De klarade den första gallringen, men när 8 skulle bli 4 så fick Yra och Sofie se sig slagna. Men lika glada är vi för det!

9 svar till “All the way!”

 1. Åh så roligt!! Stort Grattis! :))
  Underbara bilder Sandra! Ni är så fina tillsammans.

 2. Oh my God !!!!!!!!!! She is amazing mover :) Congrats from Faro and me :)

 3. Ja jösses vad den hunden kan röra sig! På fotona ser det ut som om du gjorde kanonjobb med att visa henne! Grattis till BIR:et!

  KRAM

 4. GRYMT STORT GRATTIS!!! :D
  Snyggaste tjejerna liksom!

 5. Vi ställer in oss i ledet med hyllningar!!! GRATTIS!!!!!!!! Tänk att för en gångs skull få slå brorsan, sug på den karamellen ett tag nu Yra! Hoppas matte bjöd på något extra smarrigt till middag idag, det är du värd!!

 6. Stort grattis från mig& killarna till dig &Yra! Hon är så vacker på bild, kan bara drömma om hur hon rör sig om real action :-)

  Mvh Isa

 7. CONGRATS SANDRA!!!!!

  Sooo beautiful pictures!!!!
  Yra is gorgeous!!!

 8. Grattis!!! Vad roligt! :D

 9. It wasn’t too hard to capture Yra when she was moving so fabulous all the time in the ring ;) thank you Yra, Sandra and Sofie making it so easy for me :P

Skriv ett svar