Vårdebuten

april 16, 2011

    

Så till sist har jag lyckats ta mig tid och ork att göra en uppdatering! Tiden bara svischar förbi oss här hemma… Mycket jobb och mycket vardag som upptar vår tid. Men idag har vi gett oss iväg på något vi saknat! Det var äntligen dags för årets första utställning för vår del (räknar inte Puppy of The Year i februari då det inte är en officiell utställning), en SSUK utställning i Eskilstuna. Var riktigt laddad inför idag och såg verkligen fram emot att själv få visa Yra själv. Domare var Christer Lange från Norge som gav öppen kritik på samtliga hundar. Han var väldigt noga med detaljer och det delades ut olika färger på den nya skalan. Yra fick bedömningen Excellent i juniorklassen (den sträcker sig numera upp till 18 månader istället för 15 månader) och var ensam av de tre i klassen om att få det priset. Domaren lät oss springa ett ärevarv och klappade glatt händerna innan han så gav oss CK rosetten med orden ”Hon är mycket vacker”. Kändes härligt! Yra uppförde sig riktigt bra med mig trots att vi var i ett trångt ridhus med ett underlag som många känsliga basenjis kan reagera på. Det var dessutom en heeeel del hästskit här och var, vilket krävde att basenjifolket fick anpassa sig lite hur man sprang och ställde hundarna. Basenjis är ju rätt finkänsliga av sig! Men trots underlaget och en mycket trång ring så lyckades jag ändå visa upp Yra rätt bra. I bästa tikklassen var vi sedan fyra stycken, en från junior/unghund/öppen/chamion. Domaren hade svårt att välja mellan Yra och Lilly, Faraoland HD Street Glide, som vann unghundsklassen och gick verkligen in på detaljnivå för att kunna göra sitt val. Idag fick jag och Yra se oss slagna av Cilla och Lilly som knep 1:a platsen och certet. Men vi är glada för deras skull, det var Lillys första cert och Cilla blev så himla glad! Jag och Yra fick nöja oss med en 2:a plats med reserv-cert, inte helt fel! Lilly slutade som BIM mot Sami, Faraoland Regress A Mi, som blev BIR och dessutom SE CH idag! STORT grattis till Helena och Cilla på Kennel Faraoland som tog en storslam på SSUK utställningen idag! Nu laddar vi inför morgondagen då vi beger oss till Västerås för att ställa Yra återigen.

7 svar till “Vårdebuten”

 1. Rackarns vad snygg hon är Sandra – ni är ett tjusigt par! :D
  I min värld är Yra en vinnare, varje gång. ;)

 2. Tack för en trevlig dag Sandra!
  Vi håller tummar,tår o tassar för er i morgon!
  kram helena

 3. Vad snygga ni var och grattis till andra platsen. Vi kanske ses i morgon i Västerås.

 4. Grattis till en BT2 placering med Yra! Vilken vacker bild på dig och Yra (du är grymt duktig på att ställa Sandra!)vilken utstrålning och outline Yra har! Hoppas vi springer på varandra imorgon!

 5. Fina fina Yra!! Russin är mäkta stolt över sin tjusiga dotter:-) Stort lycka till imorgon!
  Kram

 6. Grattis!!!
  Vi ska hålla alla tassar och tår för er i morgon!

 7. Bra jobbat! Men det sa jag ju live :) Nu är Yrisen anmäld till lite fler ställen!! ;)

Skriv ett svar