Norrköping

juni 6, 2011

Igår var det åter en härlig dag! Solen sken men det var inte lika galet varmt som det varit de senaste dagarna. Det tackade vi för! Vi klev nämligen upp 04:40 för att bege oss till Norrköping på hundutställning. Med oss hade vi så klart Yra och Dyrka men även Dyrkas dotter Hera och hennes husse Gurra. Det var en rätt trevlig biltur till Norrköping då vägen dit är vacker och solen sken så fint. Väl på plats var det bara att sätta igån! Tältet skulle upp och hundarna skulle värmas upp. Husse och Gurra var riktigt duktiga ”hjälpredor” med uppvärmningen av de tre töserna, det är jag tacksam för! Jag skulle visa Hera idag då hon är lite lugnare med mig. På Heras officiella debut i Lidköping för en tid sedan så fick husse Gurra visa henne. Idag var Hera dock lite flamsigare med husse så hon och jag fick ta ringen ihop. Hera är bara 10 månader gammal men uppför sig minst lika väl som championtikarna! Gurra har som sagt tränat henne väl och hon är väldigt samarbetsvillig. Idag var det flera hundar innan Hera som reagerade på domaren och blev väldigt osäkra. Hera märkte dock inte av detta, hon viftade glatt på svansen när han hälsade på henne och hon var på vippen att ge honom en puss. Underbara tösen! Domaren Åke Cronander tyckte dock inte att Hera föll honom helt i smaken. Hon fick en fin kritik men han påpekade att hon välver i överlinjen och är lite brant i korset, vilket han tyckte gjorde henne lätt underställd i rörelse. Därför fick hon priset ”very good” och var färdig för dagen. Priset var inget att hurra över men jag är oerhört stolt över hennes uppförande i ringen! Vi är väl medvetna om att hon välver ländryggen och är brant i korset och vi får helt enkelt vänta och se hur hon fortsätter att utvecklas. 

När Hera var klar fick jag snabbt byta hund då jag direkt skulle in med Dyrka i championklassen. Dyrkisen uppförde sig bra, om än lite väl het på köttbullarna ;) Hon slutade som 3:a i klassen utan CK. Även hon fick en väldigt fin kritik men han önskade han en stramare överlinje och påpekade att hon hade lite för brant kors. Återigen inget resultat att hurra över men jag var stolt över min avdammade dam ändå. Efter att faraotöserna var klara var det en stunds väntan på basenjiringen. Då kom värmen… Tack och lov fläktade det ganska skönt så det gick att uthärda! Idag var jag lite nervös då Sofie inte var på plats och skulle visa Yra. Yra och jag har blivit mer samspelta och igår kändes vi som ett riktigt team. Hon strulade lite med att luta sig mot mig så jag hade lite svårt att få fram hennes bakbensvinkel men i övrigt skötte hon sig riktigt bra! Vi lyckades faktiskt bli BIM med hennes tredje Cert! Härligt :) STORT grattis till alla vinnare i både faraohundsringen och basenjiringen!

2 svar till “Norrköping”

  1. Ser ut som om hon kroppat på sig lite? Så himla fin är hon!

  2. Skulle kanske skrivit vem jag menade. Det var Yra jag pratade om även om de andra damerna är väldigt fina de oxå :)

Skriv ett svar