Får vi presentera…

juli 28, 2011

   

   

   

   

Asta – Enigma Something To Remember

Är hon inte sockersöt? Lilla Asta är just nu 6 veckor och är så där underbar som bara valpar kan vara. Hon är urgosig och har redan charmat oss totalt! Asta kommer från samma uppfödare som våra två andra rödingar gör, Kennel Enigma. Hennes mamma Inez är halvsyster till Dyrka och hennes pappa Qiwi är en mycket vacker hane som vi egentligen hade tankar på att använda på Dyrka när hon parades. Mamma Inez, C.I.B. & Se, Dk, Hu, Fi, Est Ch. NordJV-07 SV-08-09 JWW-08 EUW-08 WW-09 NordV-09 Enigma Strike A Pose, är en tik som jag följt sedan hon var en liten valp. Hon har länge varit en stor favorit hos mig. Redan när Inez var junior/unghund bestämdes det att vi skulle ta en tikvalp efter henne. När valet av hane sedan föll på Qiwi , JWW-09 NordJV-09 SEV-10 WW-11 BIS SBIS Se Ch Faouziah’s Faramir, så kändes det klockrent. Tyvärr visade det sig att Inez började löpa lite tidigare än vad vi hade hoppats på och planeringen gick inte ihop för oss… Att tacka nej till den lilla tikvalpen som vi så länge väntat på gjorde ont i hjärtat. Verkligen ont! Jag försökte att inte tänka mer på det men det var verkligen svårt. Men så förändrades vår situationen lite. Plötsligt fanns det en möjlighet för oss att trots allt kunna ta hem en liten tös! Tack och lov fanns det fortfarande en lovande tikvalp kvar för oss! It was ment to be helt enkelt :) Namnet Asta kommer från grekiskan och betyder stjärna. På latin betyder Asta ”bright as a star”, vilket vi verkligen hoppas att hon kommer bli! Namnets betydelse har en fin koppling även till hennes mormor (Dyrkas mamma) som heter Vega, vilket också betyder stjärna! Tösen kommer dessutom ha en syster som ska heta Rut och hennes mamma heter som sagt Inez. Klockrent med tre äldre fina namn i samma familj :) Asta kommer hem till oss måndagen den 8 augusti. Som vi längtar! Eventuellt kan det finnas en hanvalp kvar hos Kennel Enigma. Tveka inte att höra av er till Sofie och Madelene vid intresse!

7 svar till “Får vi presentera…”

 1. Vilken goding!!!! En för tidig bröllops present kanske? Misstänker att Yra kommer att bli den perfekta lektanten även den här gången.

 2. Gissa vilken av valparna jag föll för direkt när jag var där och tittade???

  KRAM

 3. Grattis Sandra!!
  Ropade rakt ut när jag läste om er nya lilla stjärna. Ska bli så spännande att även få följa henne i ringarna ;-)!

 4. ojoj så söt! grattis! gillade verkligen namnet med! :)

 5. Åh vilken liten sötnos! Vad glad jag blir att ni får er lilla Inez/Qiwi valp tillslut! De ser alla så lovande ut och lilla Asta är ju helt bedårande!

  KRAMAR!

 6. Men åhhh vilken sötnos!!!Nu blev jag ju inte alls valpsugen…Choppe förväntas ju bli pappa i slutet på augusti och att inte få ta hem en valp efter honom och Occra känns jättetrist – men vi kan helt enkelt inte :).

  Choppe är ju vår nya varghund och en stilig herre på snart 3 år…

  KRAM!!!

 7. Gött att saker och ting verkar falla på plats!
  Lycka till med sötnosen, även om jag fortfarande vidhåller att de ska ha päls för att vara riktigt söta =P
  Må så gott och ta hand om er.
  //Hanna

Skriv ett svar