Faraospecialen

juli 24, 2011

   

   

Idag var det dags för faraohundsklubbens årliga inofficiella special. Årets domare var ingen mindre än Dyrka och Yras uppfödare, Sofie Lönn. Hon är examinerad domare men har kvar att göra tid som domarelev. Hon har dock redan hunnit döma den finska faraohundsspecialen i år! Sofie skötte sig strålande idag. Hon har väldigt god hand med hundar, inte minst faraohundar, så det blev en mycket bra upplevelse för alla inblandade. Ett perfekt tillfälle för juniorer, unghundar och nervösa ägare att träna lite. Sofie är även väldigt noga i sin bedömning och vi fick långa utförliga kritiker, det uppskattas alltid! Idag ställdes två av Dyrkas valpar, nämligen Eos och Hera. Eos har inte tränats så mycket på utställning som Hera har men han skötte sig väldigt bra ändå! Matte Linnea har inte riktigt full koll på sina tävlingsnerver, men hon jobbar på det. När dom är under kontroll kommer hon och Eos få ihop det riktigt bra i ringen! Eos och Hera kom sist i juniorklasserna idag. Det var ganska väntat då vi vet att de behöver mycker mer tid för att utvecklas. Sofie gav dom fina kritiker och påpekade också att de är vackra hundar, men de behöver mer tid för att utvecklas. I konkurrens har de inte så mycket att hämta just nu. Så vi tog dagen som en riktigt bra träning och ser fram emot nästa år då vi hoppas att de kommit ikapp lite. Eos blev i alla fall inbjuden till bästa huvud och uttryck! Han fick dock ingen placering, men en inbjudan är mer än inget alls :) Hera glänste ändå med sitt uppförande. Hon friställs 80% av tiden och oftast kan jag stå 1 meter eller så ifrån henne. Hon står där, som en fura, med ett härligt uttryck och fin pondus. Vår duktiga kicka! Nu är det som sagt bara att invänta kroppen också… Ett STORT grattis till dagens alla vinnare! Ingen nämnd och ingen glömd. Dagens BIR och BIM blev far och dotter, väldigt härligt att se! Ett stort tack också till allesammans på plats för ett trevligt sällskap och en härlig stämning. Det gjorde vi bra :)

2 svar till “Faraospecialen”

  1. Kul med foto! Jag förstår att Eos blev inbjuden till bästa huvud och uttryck. Föll direkt för hans uttryck när jag tittade på fotona här och på FB. Tyckte både Eos och Hera såg himlans söta ut även om de har lite utveckling kvar att göra :)

  2. Hej Sandra& devackra!
    Har så dåligt samvete då jag läser din blogg MINST en gång om dagen och har gjort nu ett par år, men ändå kommenterar jag nästan aldrig.

    Underbara bilder på ännu vackrare hundar.
    Nu har jag gjort mig ett litet avtryck iaf! ;-)

    Kram Isa&Jack

Skriv ett svar