Fadderhunden Alfonz

oktober 17, 2011


Alfonz och mamma Vilja 2008 – Foto av Sara Karlberg

Vissa människor ser till att förändra världen. Både på stora och små sätt. Vi är många som tänker att vi ska göra det någon gång i framtiden. Problemet är bara det att framtiden rinner förbi och det händer inget. Men en kvinna som inte låtit framtiden försvinna förbi henne är Sara Karlberg. Hon är matte till pinschern Alfonz. Alfonz ligger mig extra varmt om hjärtat för han är son till ”min” älskade Vilja (Ni som följt oss några år vet att Vilja sedan maj 2008 är omplacerad). Redan när Alfonz var unghund minns jag att Sara pratade lite om framtiden med Alfonz och om att göra något utöver det ”vanliga”. Sen har det bara rullat på! Nu arbetar hon med terapihundar, vilket Alfonz och hans mamma Vilja är utbildade till, och har utvecklat konceptet fadderhunden. Måste ju skryta lite extra om just Vilja och Alfonz för de var de första pinschrarna i norden, om inte hela världen, som blev utbildade terapihundar! Imorse gjorde i alla fall Sara och Alfonz ett framträdande i soffan på TV4 morgonprogram! Oj va roligt det var att få se! Om ni vill kika på det så klicka här för att se det på TV4 webb-TV . Det jobb Sara gör är så oerhört viktigt och jag vet att det lilla vi fick se i klippet är bara en droppe av allt hon satsar på just nu. Om Du är intresserad och vill veta mer om terapihundar så ta en titt på Svenska Terapihundskolans hemsida och på Fadderhundens hemsida. Heja Sara!!!

4 svar till “Fadderhunden Alfonz”

  1. såg honom på tv i morse!!

  2. Såg också Alfonz i TV-rutan, underbart! :) Stor eloge till matte som engagerar sig så!

  3. Gud vad imponerande!

  4. Håller med föregående, imponerande, vilket engagemang! Mina tankar far till vilja.

Skriv ett svar