Magsår

oktober 27, 2011

   

Det får inte zebran eller lejonet. Varför? Jo för att de inte ältar och oroar sig. Zebran som ständigt lever med ett dödshot över sig, hon oroar sig inte för det utan lever i nuet. Lejonninan går inte omkring och ältar att hon missade bytet, hon tar en paus och tar hand om sin familj. Det är precis det jag vill lära mig av mina röda skönheter. Att vara här och nu, ingen annan stans. Att bara vara och vara medveten om det som sker just nu, runt omkring mig och med mig. För precis som Zebran och Lejonet så är våra hundar här och nu, inte i det förflutna eller i framtiden. Kan låta ”töntigt” och självklart. Vadå, vi är väl alla här och nu hela tiden? Eller? Tänk efter… När du borstar tänderna, vad gör du? Springer du omkring och ger hundar mat och släcker lampor och lägger fram kläder för morgondagen samtidigt som du vilt far fram med tandborsten i munnen? När du äter din frukost, gör du det i lugn och ro eller på språng? När du sitter i bilkön och är stressad till jobbet, går du då igenom allt du ska hinna göra på jobbet innan du ens är där? Då är du inte här och nu… Njut av stunden för den kommer aldrig igen. Ta tillfället i bilkön till att slappna av, lyssna på bra musik på radion eller bara var. Om vi hela tiden stressar fram till nästa steg och nästa sak att göra så kommer vi missa livet. För livet, det här precis här och nu! Precis som mina älskade röda töser tänker i alla fall jag leva mer i nuet. Framtiden kommer ju sen och det förgångna har ju redan varit… Tänk va kloka de är våra kära hundar :)

2 svar till “Magsår”

  1. Kloka tankar till vackra bilder på tre skönheter….. Tänk så mycket de betyder för oss de små juvelerna. Min egen sitter just nu bredvid och undrar varför han inte får smaka på mattes smörgås…….

  2. mycket bra sagt! :)

Skriv ett svar