Funderingar

november 8, 2011

Först måste jag berätta att Izza som jag skrev om i föregående inlägg har fått ett nytt hem! Tack alla ni som hört av er och ni som hjälpt till att leta. Nu behöver vi inte leta längre. Känns skönt att det löste sig till det bästa, både för Izza och husse Claes.

Nu till något helt annat! Sitter med lite funderingar. Yra har växt till sig ordentligt senaste året. Är så härligt att se hur fint hon utvecklas. Något som både vi och hennes uppfödare dock märkt är att hennes hud inte är lika stram längre. Bilden är tagen i april i Västerås då Yra blev BIR (trots sin hud ;-) ). Nu är det inget som direkt stör särskilt mycket! Men vi vill så klart förbättra det om det går. Sofie hade en tanke om det kunde vara fodret? Vi har testat att byta till samma foder som Yras bror Justin äter (han är mycket stramare i huden) men det gick inte Yras mage med på. Så vi fortsatte därför med Eukanuba som vi ger till Dyrka och Asta. Vi ska se om huden kan strama till sig lite ytterligare med ännu mer motion, hoppas på det. Är det någon där ute som har erfarenhet av att huden stramat åt sig vid foderbyte? Berätta i så fall gärna!

4 svar till “Funderingar”

 1. Skönt att Izza har fått ett nytt hem… =)

  Angående Yra så vet jag faktiskt inte men vävnaden under huden borde ju vara det som styr och frågan är om lite mera underhudsfett kanske kan hjälpa? Om jag jämför mina här hemma som äter samma sak är det inte så stor skillnad medans den lilla röda är lite lösare i skinnet… Intressant fundering.. Kommer du fram till varför Sandra så berätta gärna =)

 2. Egentligen inte själva stramheten i huden (den ska ju vara elastisk på en basenji) utan i hullet, och ja när jag tänker på saken så känns det ju som att huden beöver strama till sig lite också… Hon är ju inte tjock alls men ändå rullar huden lite vilket jag anser den inte ska behöva göra på en hund som har normalt med underhudsfett och motioneras regelbundet och lagom. Eftersom jag hört att detta kan påverkas av vissa foder tycker jag det kan vara värt att testa något annat. Och mer motion skadar aldrig ;)

  En annan tanke är ju att tikar helt normalt är lite lösare i underhudsfett och skinn än hanar, men har aldrig haft en tik med den typen av slapphet i hullet som Yra, särskilt inte vid hennes unga ålder.

 3. Jag tror inte du vill ha mitt svar ;-)

  kram LISA

 4. Vilken snygging! Min tös heter också Yra :)
  Fin blogg också! Kul med en som ställer :)

Skriv ett svar