Fina flickan

februari 11, 2012

Idag var det dags för Astas andra gång att entra ringen. Var ju ett tag sedan sist,  närmare bestämt 3.5 månader sedan. Det har verkligen hänt mycket med Asta sedan dess. Nu är hon en riktigt stor tös i kroppen! I knoppen är hon däremot en sprallig liten valp fortfarande. Just därför är det så bra att få möjlighet att träna på inofficiella utställningar. Idag var det dessutom i Örebro, i Kvinnerstaskolans ridhus. Lite kallt var det men framförallt trångt. Ungefär 30 minuter efter att de hade öppnat utställningen gick det knappt att gå där inne. Vi hann värma upp i ca 20 minuter och sen fanns det inte en möjlighet att ens kunna gå runt med sin hund. Det var proppfullt! Så vi fick tyvärr mest värma upp genom att träna på att stå fint och busa på platsen. Asta skötte sig i alla fall exemplariskt. Hon viftade glatt på svansen när domaren Kjell Lindström kom fram för att hälsa och gav honom sen en blöt puss. Hanteringen var inga problem, hon stod som en fura och viftade på svansen när domaren klämde och flyttade på bakben (det syns på översta bilden hur svansen svänger fint). Likaså när han kollade hennes tänder. När tösabiten sedan fortsatte att stå som en fura med pondus och utstrålning framför domarbordet blev jag så stolt! Hon är ju trots allt bara 8 månader gammal. Men när det var dags att trava fint påminde Asta mig om att hon fortfarande är som en kalv… Då var det hopp och studs och galopp, det var ju så roligt! Några travsteg fick vi till, men dom var få. Domaren tyckte trots det att Asta var riktigt fin och hon fick bli BIR-valp. Lite extra roligt med tanke på att Kjell tydligen nyligt blivit godkänd domare för faraohundarna.

Efter lite väntan så blev det sen dags för BIG finalen. Var 7 valpar som deltog och Asta stod återigen som en fura, totalt fokuserad på matte och köttbullen. Men denna gång tror jag inte hon bjöd på ett endaste travsteg… Det var helt enkelt sååååå himla roligt! :) Trots det så slutade vi som BIG-4:a! Kjell tyckte som sagt mycket om henne men eftersom hon  behöver träna lite på rörelserna så fick det bli en 4:e plats. Det tackar vi för! Nu har vi en väldigt trött Asta här hemma och mycket stolt matte och husse.

5 svar till “Fina flickan”

 1. Grattis : )

 2. Grattis :D

 3. Hon ser jättefin ut! Ska bli kul att se henne live snart! :)

 4. Vilken stjärna Sandra! Kanonfin :)
  Tänkte också tipsa om mitt nyaste inlägg – en disskussion kring hundars mentalitet och hundproblem. Skulle vara kul att höra dina tankar.

  Följ gärna oss via Bloglovin.
  zunphoto.blogg.se

 5. Grattis! :)

Skriv ett svar