Framsteg

februari 25, 2012

Idag var det Astas sista träning i valpklass. Vi åkte till Köping där SvVK hade utställning i KMV-hallen, där Asta ställdes ut för första gången. Lilltösen skötte sig riktigt bra idag, hon gjorde faktiskt några framsteg. Under uppvärmningen lyckades hon fokusera rätt bra och kunde trava på utan allt för mycket flamsande eller ”ostkrokande” för att hålla kontakt med mig. Detta har ju varit det som varit svårast för Asta. Allt är ju så roligt så hon vill ju bara springa på som tok och flamsa. Inte lätt när man älskar livet ;-) Domare för dagen var Regina Tromp-Pruijn från Nederländerna. Hon hade mycket god hand med hundarna och var en riktig showdomare som uppmanade publiken till applåder och hon förklarade alltid varför hon dömde som hon gjorde. Mycket trevligt! Asta skötte sig riktigt bra under hanteringen. Hon var som vanligt jätteglad i domaren men lyckades behålla ett fint lugn och stå snällt och stilla under hälsning och hantering. Inte lätt när man är så glad i alla som Asta är! Under ståendet hade hon full fokus och inga problem med friställandet. Idag testade jag att ställa mig lite längre bort  från henne och det var inga problem, hon stod så stilla och fint ändå. Asta är riktigt duktig på friställandet men vill så klart träna på att kunna flytta benen på henne utan att hon börjat flytta alla andra ben eller tappar fokus. Därför testade jag även att flytta ett framben på henne och det var inga problem. Stolt matte! Även om hon kan sånt på träning så är det en annan sak när man väl är i ringen. Travandet gick det bättre med än sist. Nu tog hon faktiskt flera travsteg men var mycket flamsig och uppe i det blå. Vill inte ta ifrån henne glädjen och drivet framåt så därför korrigerar jag henne inte utan låter henne lugna sig med tiden och fokuserar på att träna fokus framåt. Nu har vi lyckats komma lite längre med det! Idag fick Asta se sig slagen av hanvalpen och blev alltså BIM-valp. Domaren förklarade att hon verkligen gillade Asta och att Asta var mycket bättre i ståendet, men att hon på grund av sin flamsighet under rörelse inte riktigt var redo för att bli BIR. Helt ok för oss! Nästa gång vi entrar ringen så är det officiellt, då är det dags för juniorklass i Malmö! Kritken blev följande:

8 months old baby bitch and she’s very feminin. In stand I already like her a lot. Very nice head, type and confirmation for her age. In movement she needs more time to settle down but once in a while I can see that she has potential.

Tack allesammans på plats för en mycket trevlig förmiddag! Stort grattis också till alla vinnare!

2 svar till “Framsteg”

  1. Kul att det gick så bra! :D Såg förresten en bild på Asta i en väns album på facebook, inte från själva utställningsringen, men söt var hon ju ändå. Vet inte om du kan se bilden eller inte? https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3081061919886&set=a.3081055639729.135720.1663957401&type=3&theater

  2. Det här har jag missat. Vad fin hon är. Är det jag som ser helt fel eller kommer hon att bli en stor tjej. Bilder kan ju alltid visa lite fel :)

Skriv ett svar