Storstilad avdammning!

mars 25, 2012

   

   

Idag var det dags för vår fodertik Hera, Spisi’s Know You Want Me, att damma av sina ringkunskaper! Hon har inte ställts sedan slutet av juli då det var den inofficiella faraohundsspecialen. Anledning till detta är att denna sockersöta tösabit mognar väldigt långsamt, rent fysiskt. Det har inte känts som att hon har haft så mycket att hämta i konkurrensen då de övriga tikarna utvecklats mycket snabbare. Men i sommar tänkte vi att det är dags att testa igen och se hur det går. Därför ville jag träna lite med tösen och se hur mycket hon kom ihåg! Som väntat så skötte hon sig exemplariskt! Hera är en fröjd att arbeta med. Lyhörd, fokuserad, arbetsvillig och bra stadga. Friställer henne alltid utan problem och hon står som en fura med pondus och utstrålning! Träningen bakom detta är det husse Gurra som fixat. Gurra har varit väldigt vetgirig och villig att träna henne så som jag önskat. Vi har haft något enstaka pass när Hera var valp och sedan åkte han på två träningar för Gerard O’Shea förra våren/sommaren. Gurra och Hera är ett jättebra team och vi är så imponerade av det han lärt Hera! Vet att jag tjatat om detta flera gånger tidigare men det tåls att säga igen… För det är en stor bedrift för en total nybörjare att lära en faraohund att så enkelt friställas! Hur som helst. Heras exemplariska uppförande ledde till inte mindre än BIS-4:a! Vi hade konkurrens i rasbedömningen då Anna var där med sin 7-åring Thira. Sen var det gruppfinal där det var 8 vuxna raser representerade för grupp 5. I BIS-finalen var det nog en representant från varje rassgrupp förutom tax, om jag inte minns fel… Hera höll måttet hela dagen! Hon kunde lätt slappna av och sova i sin bur mellan gångerna vi skulle in i ringen. Så trots att vi varit där i många timmar så showade hon på fint i BIS-finalen. Jag kände mig riktigt stolt över henne, för det blir lätt jobbigt för dom med en så lång dag. Tack till husse Gurra och matte Malin för att ni gör ett så bra jobb med damen! Ni är guld värda!

Ett svar till “Storstilad avdammning!”

  1. Så fin hon är! Himla vacker på huvudbilderna!

Skriv ett svar