Rapport

april 29, 2012

Igår var det dags för utställning igen. Nu var det bara Asta som fick visa upp sig. Hon skötte sig riktigt bra måste jag säga! Men hon är som sgat ett riktigt energiknippe och slyngelåldern är snart ett faktum… Nåja, hon är i alla fall en glad slyngel ;-) Asta såg minsann till att hångla upp ALLA som ens närmade sig henne. tack och lov uppskattades det av alla. När vi väl var inne i ringen så kunde hon behärska sig rätt bra. Domaren var mycket noga och klämde och kände igenom hundarna ordentligt. Han tog sin tid och Asta stod blickstilla under hela hanteringen, med all fokus på köttbullen. Är mycket stolt över vår lilla junior! Travandet gick hyfsat, hon har ännu en förmåga att spänna till sig och dra på för mycket. Det kommer så klart med åldern men vi ska träna lite med klicker också så hon förstår att det är avslappnad energi som gäller. Själva poserandet kan hon dock! Hon tycker det är riktigt kul och kan fokusera och stå stilla längre stunder och vi övar på att jag backar bort riktigt långt då och då. Hon klarar det finfint! När jag ställer ut henne nu försöker jag inte tjorva allt för mycket med detaljer (som att framtassarna inte är paralella på denna bild) utan fokuserar på att behålla pondus, utstrålning och att jobba mig mer bort från henne och ge små hjälper. Just nu ska det mest bara vara kul för Asta. Tyvärr föll inte Astas typ domaren i smaken så vi fick nöja oss med ett Exc. och vinst i juniorklassen, utan CK. Det var ett bra träningstillfälle i alla fall och jag är så stolt över vår tösabit!

Ett svar till “Rapport”

  1. Så fin hon är på bilden! Bra jobbat!

Skriv ett svar