Workout

maj 17, 2012

    

Idag packade vi ihop oss och drog iväg till ÖHSBK för att träna lite. Har varit väääldigt dålig på att åka iväg och träna sista tiden. Har blivit ”hemmaträning” eller när vi åkt iväg på kurs. Men nu ska vi ändra på det! Är så mycket roligare att åka iväg och träna och det märks på töserna att de behöver det. Idag var jag riktigt duktig tränare om jag får säga det själv! Strukturerad som sjutton. hade gjort en lista i förväg på vad jag skulle träna med alla tre töser. Annars är det ju lätt hänt att man ”duttar” lite i träningen. Men nu höll jag fokus och jag tror det även hjälpte töserna i träningen.

Asta körde vi springträning med. Hon måste få lära sig att fokusera när hon springer. Precis som en själv måste lära sig att jogga. Självklart kan hon trava och springa, men hon måste lära sig att göra det i fokus tillsammans med oss. För nu är hon lite ”all over the place” för att hon tycker det är så himla roligt… Det gick i alla fall väldigt bra. Hon började slappna av och fokusera och du fick hon bättre topline. Körde även snabba vändningar med henne för att tajta till henne med mig och det fungerade super! Sen körde vi handpåläggning med öppen hand, Gerards träning. Husse sprang iväg en bit bort och stod med en pinne och retades. Då fick hon rätt sug framåt och jag kunde manipulera hennes kropp och hon höll fokus och sug framåt med härlig pondus. Hon flög som skjuten ur en kanon fram till husse! Perfekt träning för henne. Sen blev det lite mer Gerard träning, lägga hakan i handen. Lätt som en plätt sa Asta. Avslutade sen med lite inkallningsövningar. Prima skinka gick det! Sitta kvar när matte går iväg långt är inga problem. Sen kommer hon som skjuten ur en kanon.  

Yra hade fullt sjå med att tränas att inte få vara med… Vilken olycklig tös vi hade i bilburen. Ojoj. Med henne körde vi bordkontroll. Hon har en tendens att vilja stå längst fram på kanten på bordet och det är inte där vi vill ha henne. Så nu hade vi tejpat mitten på bordet så jag hade koll. Fronten framför och bakställ bakom. Inga problem med det inte! Sen körde vi även med henne hakan i handen. Hon tycker verkligen det är superkul. Lilla knorren viftar så sött och så trycker hon ner hakan i husses hand. Tog även lite inkallningsträning med henne. Det var svårt tyckte hon! Hon var väldigt ofokuserad när vi tränade så jag avslutade ganska snabbt när det gick bra. Blir att träna mer på det med henne.

Dyrkisen var sist ut. Tanken var helt enkelt att få henne så frustrerad som möjligt så hon skulle vara taggad. Det lyckades! Hon var såååå sugen på att jobba. Har haft lite svårt att få henne att förstå att hon ska följa med i första steget i fotgåendet. Fotgående i gående start är inga problem, men däremot att få med henne från sittande. Men idag var det som att poletten hade trillat ner! Hon var så duktig! Med henne körde jag en del fotgående med svängar och stop. Svängarna gick super men stoppen har hon fortfarande lite svårt med. Hon har inte riktigt fattat att hon ska sätta sig då… Men men, vi kommer dit. Körde även 360 sväng åt höger och vänster. Höger var inga problem alls men vänster har vi en del att arbeta med. Hon behöver öva upp sin bakdelskontroll helt enkelt. ”Tysksvängen” hade vi ett genombrott på idag! Kom ju på att jag övat in ”runt” när jag lärde in en av frontövningarna i rallylydnaden. Så jag slängde in ett runt när jag skulle göra tysksvängen och vips så satt det! Att jag inte tänkt på det förut? Sen var det lite frontövningar med både höger och vänster ingång. Höger ingång fungerar prima då jag lärt in runt. Bara putsa på själv frontingången och sättandet vid min sida efter att hon gått runt mig. Vänster ingång har vi lite att jobba med, men jag tror det kommer lösa sig lite automatiskt när jag får henne att förstå att hon ska komma och sätta sig vid min sida när jag står still och säger ”fot”.  Utgångspositionen är helt enkelt något vi måste få till så löser sig en hel del övningar. Avslutnningsvis blev det lite läggande under gång. Ett säkert kort! Nemas problems sa Dyrkisen och slängde sig i marken.

Idag är jag helt enkelt en stolt matte! Träningen gick riktigt bra idag och töserna var nöjda och glada efterår. Precis som det ska vara! När lilla Asta fått lite mer fokus i huvudet tror jag nog att även hon ska få testa på lite rallylydnad. Tror hon kommer tycka det är kul. Yra vette katten… Hon trivs bäst med att lära sig trix. Men vi ska nog testa även med henne.

Skriv ett svar