Hur gick det till?

juni 10, 2012

Sitter i lite smått chocktillstånd… Dyrka och jag testade på att träningstävla på klubben idag. Väldigt trevligt påhitt som klubben anordnat! Jag kände att jag bara skulle vara överlycklig om vi fick 70 poäng och därmed blivit godkända. Men vad händer? Jo jag och Dyrka lyckas kamma hem 91 poäng (av 100) och en 2:a placering av 14 ekipage! Hur gick det till? På något sätt gick det tydligen bra :) Vi skulle starta som ekipage nr 3. När jag kollade såg jag ett ekipage inne på banan som jag trodde var nr 1. Tänkte värma upp när ekipage nr 2 gick in på banan, men de kom aldrig. Tänkte att nu är det någon som är stressad och missar att de ska in. Pinsamt nog var det ju JAG som missat! De jag trodde var ekipage nr 1 var egentligen nr 2 och vi skulle ju in NU! Gissa om min stressnivå gick i taket… Nerverna låg utanpå skinnet och jag hade ingen koll på vad jag gjorde första halvan av banan. Dyrka kände nog av det och jag klantade mig på vissa ställen men Dyrka lyckades ändå förstå hyfsat vad jag ville.

På moment nr 3 fick vi 2 st 1 p avdrag. Dels så tyckte fröken att hon minsan kunde äta lite på en tuva i gräset och sen var jag väldigt otydlig när jag skulle få in henne i fronten och sätta sig. Lite bristande samarbete där… På moment nr 4 så var jag nervös efter strulet på momentet innan och var otydlig med att sätta henne. Hon satte sig därför snett och ståendet blev därför mer än 45 grader snett så vi fick -1 p. Sen fick vi -1 p på moment nr 7, som är skylten för normalt tempo. Vet faktiskt inte vad som blev tokigt där? Ska kolla med sekreteraren och domaren om de kan förtydliga. Sen på moment nr 10, som var spiralen, var jag väldigt snurrig… Jag fick för mig att de var slalom! Så jag höll på att börja svänga in och Dyrka kände det och blev trängd och drog iväg så hon hamnade framför mig mer än 0.5 m. Sen nosade hon på en kon så det reulterade i 2 st 1 p avdrag.  Sist av allt så fick vi -1 p på moment nr 12, där nosade hon på skylten. Helheten fick vi -2 p för att min godispåse syntes i högerfickan och för att jag höll godishanden som om jag höll i en godis. Godispåsen grämer jag mig för, såååå klantigt! Men det blev nog pga jag var så stressad in på plan och inte hade koll på vad jag gjorde när det blev så stressigt. Godishanden var jag nog inte medveten om att jag höll så och att man kan få avdrag på det. Inte alla domare som ger avdrag för det men jag ska komma ihåg att försöka träna bort det lite och även fråga domarna om det vid banvandringen så man vet. Nåja, nu har vi träningstävlat och det var oerhört nyttigt! Fortsatt träning gäller nu för vi ska debutera i Ånnaboda 9/7. Jijkes!

2 svar till “Hur gick det till?”

  1. Har aldrig testat på rallylydnad men detta verkar ju verkligen vara något för mig & Jack ! Är detta en typisk nybörjarbana? :)

  2. Grattis till en fin debut! :)

    Va roligt att du gillade vår rallysida. Ang bakdelskontroll så kan jag varmt rekommndera att köra pallträning. Jag har inte tränat in bakdelskontrollen åt vänster på mina hundar så, men efter att ha tränat in höger på det visset kommer jag träna alla hundar i fortsättningen på den. ;D

    Om du inte vet vad pallträning är eller hur den går till, hojta till igen så kan jag försöka förklara eller spela in en film!

Skriv ett svar