Lervälling och ösregn

juni 9, 2012

*klaffs klaffs* – Lagom kul tyckte Asta

Fina Hera

 Yra och Sofie

Vädergudarna har inte lyssat på våra väderböner vare sig denna helg eller föregående. Idag var det stundvis solglimtar men mestadels regn, både fint och hällregn. Mitt under faraohundsbedömningen öppnade sig himlen totalt och det öste ner! Det hade dessutom regnat hela natten så marken var extremt mjuk och redan kl 9 när bedömningarna började var det lervälling så gott som överallt. I vissa ringar blev det stora gyttjepölar och halva simbassänger… Väldigt kul att visa hund med dom förutsättningarna! Vi hade tack och lov förberett oss på detta. Vi hade tält och duschdraperier som vi la på marken inne i tältet så våra saker och hundarnas burar kunde hållas torra. För oss själva hade vi ombyten, regnkläder och stövlar. Tack och lov säger jag bara! Dagens bedömning blev faktiskt en liten utmaning för hundarna. Inte lätt för dom att visa sig bra när det regnade, var lervälling och bassängkänsla i ringen. Som ni ser på bilderna så vräkte det verkligen ner och när vi sedan sprang i ringen så sprätte vattnet överallt. Det sa bara ”klaffs klaffs”… Fanns inte på värdlskartan att ta av sig gummistövlarna när jag skulle in i ringen. Dagar som dessa undrar vi om vi är helt galna.

När jag gick in med Asta så hade det värsta regnet lugnat sig, det var rätt svalt i luften och kom bara lite fint regn. Hon var inte road av det! Domaren Ewa Nielsen hade på sig regnjacka och regnhatt, något som kan bli en prövning för en junior som Asta som dessutom är i den underbara slyngelåldern. Men det var inga problem! Hon hade full fokus på köttbullen ;-) Däremot tyckte hon inte om att flytta på tassarna i lervällingen framför domartältet. Så vårt ställande blev mindre bra idag. Rörelserna blev hyfsade under förutsättningarna. Hon tyckte det var skitäckligt att springa i lervällingen och sträckte inte ut bakbenen ordentligt. Men hon slappnade av rätt bra och hade fint fokus! Så det var vi väldigt glada för! Domaren ansåg dock att Asta ”behöver mer tid” och gav henne därför inget CK. Vi fick alltså nöja oss med samma resultat som förra helgen, excl i juniorklass.

Idag var det dags för Hera, Spisi’s Know You Want Me, att få visa upp sig igen. Hon är bara ställd 2 ggr officiellt och på 1 inofficiell rasspecial (förutom träning på någon inoff) och senast var för drygt 1 år sedan! Men Hera visste minsan vad hon skulle göra ändå. Husse Gurra har tränat henne så väl så det sitter i ryggmärgen på tösen. Så stolta! När jag var inne med Hera i ringen så duggade det lite och kom dessutom en ordentlig åsksmäll. Det störde henne dock inte och hon vann unghundsklassen med CK. Sedan fick vi kämpa på i bästa tik och där slutade hon som 4:e bästa tik med R-CERT, precis efter sin mormor Vega, Enigma Surprise Me. Fina Vega slutade sedan som BIS-4 veteran! Stort grattis till ägare och uppfödare Sofie och Madelen Lönn på kennel Enigma! Lilla Yra fick debutera i championklassen idag. Hon var dock allt annat än nöjd med vädret och gyttjan/simbassängen i ringen… Hon visade sig inte alls lika väl som hon brukar göra men lyckades ändå knipa 3:e bästa tik. Helt ok under dagens förutsättningar. Hennes bror Justin, Enigma Just Watch Me, blev däremot BIR och BIG-3:a! Även för detta stort grattis till Sofie och Madelene!

Kan säga att det var en prövning att packa ihop allt. Vi ville ju försöka få med så lite gyttja och vatten som möjligt i packningen. Inte kul att kasta in leriga och dyngsura saker i vår nya fina bil. Men med hjälp av vårt sällskap för dagen så lyckades vi rätt bra! Sen var det lite av en prövning att ta sig hem… Parkeringen var i princip en enda stor gyttjepöl. Men det var bara att gasa och hoppas på det bästa ;-) Vi kom upp på första försöket och bilen klarade sig hyfsat från att bli täckt av leran. Nu laddar vi om inför nästa helg då det bär av till Avesta. Tycker att vädergudarna borde vara lite snällare mot oss då med tanke på de senaste två utställningsdagarna… Sen hoppas vi på att Asta lyckas klämma till med CK och en placering i bästa tik. Har känts lite frustrerande med enkelt excl eller CK utan bästa tikplacering de tre senaste gångerna. Men men, vi kämpar vidare! Tack allesammans för en ändå trevlig dag, trots förutsättningarna :)

3 svar till “Lervälling och ösregn”

  1. Haha är det dräkt och gummistövlar som är nya trenden eller ;)

  2. Åh men jösses vilket väder. En valpköpare ska till Vänersborg imorgon och ställa en syster till Rhiva, undrar hur utställningsringarna ser ut imorgonbitti?!?

  3. Men fy vilket väder ni har haft. Jag nästan dog när jag såg första bilden på regnet och tackade gudarna för att jag var hemma :) Jag brukade ha sopsäckar i bilen om jag trodde att det skulle bli dåligt väder att lägga tält och dylikt i.

    Men jag måste säga gud vad fin Hera har blivit. Hon har verkligen växt på sig sedan förra sommaren. Jag trodde faktiskt inte att det var hon först. Verkligen jättefin.

Skriv ett svar