Rallylydnad!

juni 7, 2012

Idag var det avslutning på rallylydnadskursen. Jag passade därför på att bara köra banor och INTE belöna mitt i banan, utan endast efter. Ville testa och se lite hur det skulle gå… Tycker att Dyrka var riktigt duktig idag. Hon var taggad och supersugen att träna! Därav blev det också lite väl studsigt på sina ställen. Som tex ”sitt-stå” där hon kastade sig ut i sidan och även på ”sitt-1-2-3 steg sitt” där hon for ut som en tok. Just sättandet när vi stannar är något vi inte alls fått in bra ännu då vi fokuserat på kontakten vid fotgåendet och inte jobbat så mycket på sättandet. Men vi ska ta tag i det nu! Det och bakdelskontrollen… För den är det inte så vidare värst med :P Men jag är så glad att se hur oerhört positiv Dyrka är! Så avslappnad och glad och ändå fokuserad. Det kanske inte hörs så väl på videon men jag pratar mycket med Dyrka, peppar och berömmer. Har haft svårt för att göra det då jag själv är så inskolad på den klassiska lydnaden. Men nu har det börjat släppa och jag märker att det verkligen lyfter Dyrka! Ni rallyproffs där ute får hemskt gärna komma med kritik och tips! Vi har som mål att tävla i sommar så vi har en hel del att putsa till… So hit me! Kan säga att jag själv reagerade på att jag stundvis hade lite väl kort koppel. Brukar vara duktig på att ha långt koppel men idag blev jag nog lite nervös framför kameran och jag kände själv att jag krånglade lite väl mycket med det. På några ställen tog jag även lite extra tid på mig. Det var ett aktivt val för att samla ihop mina egna tankar så jag skulle göra rätt men också så jag skulle känna att jag hade med mig Dyrka och visste vad jag skulle be henne göra härnäst. Det är ju inte ”bara” att gå en bana! Stundom är man ju heeeelt snurrig! Men som sagt, feedback uppskattas :)

2 svar till “Rallylydnad!”

 1. Det ser jättesnyggt ut!

  Ut o tävla nu ni kommer lätt att ta era kvalificerade resultat! Ser verkligen jättefint ut.

  Måste bara säga att jag inte tyckte mig se vart du tog tid på dig. ha ha då ska du se mig o Udi, i jämförelse springer ni banan runt ;)

  Ett tips på ett steg frammåt sitt, två steg osv. visa henne sitt redan innan du stannar. Du stannar lite tvärt o ger sen kommando. Bättre börja visa just innan du stannar så hinner hon med :)

 2. Ja jag håller ju med Anna men det vet du ju redan :) Anmäl och skaffa er en ny erfarenhet :) Nej vi får träna lite ihop så vi får lära oss av varandra och de röda :)

  HÅller med Anna att du kan ta det lite saktare :) men det är lätt i början att springa på för det gjorde jag med och kanske gör än. Men det blir lugnare med tiden och erfarenhet.

  Men nu är jätteduktiga men det har jag ju även redan sagt :)

Skriv ett svar