Vädergudarna

juni 16, 2012

De gav oss en favorit i repris. Eller ja, en favorit i deras tycke uppenbarligen! Som synes var det hällregn i Avesta idag. INTE uppskattat. Asta tyckte det var vedervärdigt och gick knappt att ställa i hällregnet. Arrangören hade dock varit smart och ställt ett öppet partytält framför domartältet så där kunde man få ställa upp utan att bli dyngsur. Där tyckte Asta att det var ok. Men så fort det var dags för att ställas upp i konkurrensen mot syrran Rut så stod hon som en räka. Yippie! Syster Rut däremot tycktes nästan vara helt oberörd av regnet så Sofie hade det lite mindre kämpigt med henne. Vi fick se oss slagna helt enkelt. Men med tanke på att dagens domare är ganska hård med att hundarna ska uppföra sig, oavsett väderlek och andra omständigheter, så är jag glad att vi fick ett excl! Men inget CK. Domaren tyckte att hon behövde bli lite grövre, växa till sig helt enkelt, och tyckte bättre om Ruts grövre benstomme. Rut gick däremot vidare till tävlan om bästa tik. Där fick hennes matte Martina rycka in och visa henne för Sofie skulle samtidigt in med Justin i basenjiringen. Körigt som vanligt! Martinas debut i ringen gjorde hon dock strålande, Rutan blev 3:e bästa tik med sitt 2:a CERT! Grattis till Martina, Sofie och Madelene :) Kan säga att mitt humör inte var på topp när vi i hällregnet fick packa ihop allt. Underlaget var visserligen bättre idag, men det regnade heeeela tiden. Dyngsura var vi allihopa… Känns så frustrerande att vi inte kommer vidare med Asta och får en placering. Hon är fin, det vet jag. Men hon utvecklas långsammare än exempelvis syrran Rut. Får fundera lite på hur mycket mer vi ska ställa henne i år egentligen. Känns just nu som att det inte är så stor idé att göra det mer än för träningens skull. Så någon utställning stryker vi nog. Men men, vi får se framåt och hoppas på att hon till nästa säsong hunnit växa ikapp!

Skriv ett svar