Vindpinade

juni 2, 2012

 

Idag var vi uppe med tuppen! Kl 05:15 ringde alarmet ilsket. Inte populärt… Men vad gör man inte för att sedan få åka bil i drygt 2 timmar, resa ett tält i isande vindar och sedan springa runt som en dåre och frysa i dessa vindar i ca 5-6 timmar. Fast idag var vi faktiskt glada över vädret. SMHI och Yr hade nämligen lovat hällregn hela dagen! Tack och lov fick vi bara vindarna. Idag var en lite annorlunda dag för mig, för en gångs skull har jag fått ställa hanhund. Vi hade lånat med oss Dyrkas valp Eos, Spisi’s Don’t Want To Share, som vi samäger med min kennelkompanjon Linnea. Eos debuterade i officiell klass idag, han är bara ställd 1 gång på Faraohundsklubbens inofficiella rasspecial förra sommaren. Han behöver mycket träning så därför drog vi med oss honom på en heldag! 

Dagen bjöd dock inte på några lysande resultat, vare sig för Asta eller Eos. Asta var ensam i junorklassen och fick CK. I bästa tik blev hon oplacerad (nummer 5) med R-CERT efter mormor Vega. Domaren Gunnar Nyman var väldigt trevlig och tog god tid på sig med varje hund. Han kände igenom dom ordentligt, från topp till tå. Han började hanteringen med att sitta framför hunden på huk och ta tag i huvudet och dra det lite mot sig. Denna typ av hantering kan många hundar uppleva som ganska påträngande och obehaglig. Men det gick finemang! Asta stod snällt och viftade på sin glada svans och fokuserade på köttbullen som jag kasta upp och ner övanför Gunnars axel. Hon hann så klart ge honom en liten puss också ;-) Asta var något bättre i rörelse idag än sist. Tyvärr gjorde de pinande och isande vindarna att hon ändå spände sig en del i rörelse. Hennes fokus var dock bättre! Men vi har fortfarande en hel del träning framför oss. Är ändå väldigt nöjd med tösens prestation!

Eos brukar vara en klippa på att springa. Han har härlig drive med långt fint steg och är alltid väldigt fokuserad. Dagens pinande vindar påverkade dock även honom. Han blev lite sprallig och drog ihop sig lite när vi sprang. I stående skötte han sig riktigt bra och fokuserade fint. Hanteringen var inga bekymmer för honom heller, men han tyckte det var lite kallt och onödigt att domaren skulle hålla på så länge och klämma så han satte sig ner två gånger. Helt ok tycker jag. Domaren skrattade bara lite åt det. Eos fick nöja sig med Excl. och en andraplacering i unghundsklassen. Hade gärna fått ett CK på honom men domaren tyckte att han behövde stabilisera sig lite ännu. Det kan jag hålla med om… Idag är Eos dessutom väldigt tunn då han fick problem med magen vid ett foderbyte för en tid sedan så hans ”kalvighet” syns just nu ännu mer. Även om dagens resultat inte var något att skryta med så är vi nöjda över rödingarnas uppförande! De har skött sig riktigt bra och dagen blev ett bra träningstillfälle för dom båda. Nu laddar vi om inför nästa helg då Asta och Hera, Spisi’s Know You Want Me, ska ställas i Vänersborg.

2 svar till “Vindpinade”

  1. Ja inte var det något mysigt väder i Norrköping idag, men hellre kallt och blåsigt än regn.

    Grattis till Astas CK!

  2. Jag tycker Eos ser jätteintressant ut. Ska bli kul att se hur han ser ut när han fått kroppa på sig lite.

Skriv ett svar