Med nöd och näppe!

juli 9, 2012

Nerver av stål hade behövts idag! Tyvärr saknar jag det och det märkes kan jag säga… Ikväll debuterade jag och Dyrka på rallylydnaden. Pudelklubben hade en tävling uppe i Ånnaboda, nära och bra. Tyvärr var inte vädret lika bra. Medan vi sitter där och väntar drar nämligen åskan in. Jahapp, då var det kört. Sedan blixten slog ner vid vår balkong våren 2010 är Dyrka rädd för åskan. Helt förståeligt! Hon stod nämligen ute på balkongen när det hände. Blixt och åskknall kom från i princip klarblå himmel och både jag och husse höll på att få hjärtinfarkt. Hon får numera det ganska jobbigt när åskan går. Likaså idag. Tror det kom 5-6 mullrande knallar. Det räckte tyckte Dyrka. Hon flåsade och ville bara därifrån i halv panik. In i bilen och på med musik. Pratade med arrangörerna och bad att få bli flyttad till sist för att se OM hon alls skulle kunna släppa rädslan. Det var inga problem sa de. Är sååååå tacksam för det! Jag och husse jobbade sedan som sjutton för att få henne på bättre tankar. Till sist släppte hon det obehagliga och var glad igen. Jag märkte dock att hon hade en viss oro i blicken men tror inte det var någon mer än jag och husse som kunde se det.

Mina nerver däremot var helt förstörda. Jag var konstant orolig att det skulle smälla till någonstans så hon skulle bli rädd igen. Sen kom lite tävlingsnerver fram också. Dyrka är oerhört signalkänslig och jag är rätt säker på att vårt samarbete påverkades av mina nerver idag. Men som grädde på moset så ska damen börja löpa när som helst så hon har väldiga tendenser att sväva iväg i sin egna lilla värld… Så ni kan ju förstå vilken lysande kombo detta blev! Panikrädsla för åskan + mattes nerver + löphjärna = bristande samarbete och totalt ofokuserad. Till min stora förvåning klarade vi oss och blev godkända! Med nöd och näppe… Vi skrapade ihop 73 p av 100 möjliga och hamnade på 18.e plats av 31 tävlande ekipage. Under omständigheterna får jag lov att vara nöjd med det. Men så klart känns det frustrerande när jag vet att vi kan så mycket bättre. Nu är det bara att fortsätta träna och hoppas att hennes löp kommer igång snart och är förbi så jag får lite mer fokus i tösen. Blir att planera in fler tävlingar snart också. ”Bara” 2 godkända resultat till så får vi ju en titel ;-) STOOOOORT grattis till Emma och Harry (som oxå kämpade lite med att komma igång efter knallarna) som kammade hem 3:e placeringen med hela 94 poäng! GRYMT jobbat!

För den nyfikne så såg vår poängavdrag ut som följande:
Mom. 3 – nos 1
Mom. 5 – pos 1 (3p)
Mom. 6 – nos 1, bris 1
Mom. 7 – nos 1
Mom. 8 – nos 1, sk 1, bris 1
Mom. 9 – nos 111
Mom. 10 – nos 1, sk 1
Mom. 11 – bris 1, sk 1, pos 1 (3p)
Mom. 12 – bris 1, sen 1
Mom. 13 – 0,5 1
Avdrag för helhet – 4
Totalt: 27 poängs avdrag.

6 svar till “Med nöd och näppe!”

  1. Grattis till första resultatet. Nu när debuten är avklarad är det bara att köra på!

  2. Med de förutsättningar som rådde så tyckte jag ni gjorde ett fantastiskt jobb! Dyrka och du var superduktiga!

  3. Grattis!!

    Tyckte det såg jätte snyggt ut på filmen :-)

  4. Blir tårögd när jag ser er. Du är så otroligt duktig med Dyrka, å Dyrka gör ett fantastiskt arbete trots alla nerver som svallade. Vi är så stolta över er! Syns snart. Kramar från familjen.

  5. Grattis till er och hela er flock. Bra jobbat av matte,husse och Dyrka och övriga vovvar. Ni kämpade på bra inne på banan och nu är det värsta över. Ut och tävla igen! Lycka till framöver!

  6. Grattis! Ser himla fint ut!

Skriv ett svar