Superhärligt!

oktober 6, 2012

Så var det dags för vår andra rallylydnadstävling. Återigen var det nästan hemmaplan, nämligen på Kumla BK. När vi kom dit imorse låg frosten över planen och det var dimmigt och ruggigt. Jag och Dyrka hade startnummer 13 så jag höll tummarna för att solen skulle hinna kika fram och värma upp både oss och planen. Domare och banritare Agneta Hjelm var mycket trevlig. Hon gick noga igenom banan med oss och var tydlig med vad hon tyckte var viktigt. Bland annat var fina vänstervändningar viktiga, dvs bra bakdelskontroll på 270 och 360 svängarna. Jijkes kände jag då… Dyrkisen är sällan bra på just bakdelskontrollen. I övrigt kändes det som en trevlig bana och nerverna skenade inte iväg. En stund innan det blev vår tur så kom solen fram och värmde upp banan och oss. Dyrka var riktigt taggad! Hon hade fokus och var såååå sugen på att jobba. Kändes riktigt fint. När ekipaget innan oss gått av banan så ställde vi oss klara utanför och väntade.Vi fick stå en bra stund och vänta, de skulle skriva lite kommentarer och lämna iväg lite papper. Blev lite stressad för jag kände hur Dyrka tappade lite fokus. Första två raksträckorna på banan var hon inte helt med kändes det som. Tack och lov fick jag sedan tillbaka henne och det kändes riktigt fint då! Hon hade fokus och var glad och jag hade hyfsad koll på jag höll på med :P  På skylt nr 4 (sitt, stå) fick vi förarfel -3p för att jag började gå innan Dyrka trampat klart i ståendet. Jag var lite stressad för att hon inte hade den fokus jag ville ha och jag tänkte nog inte på att hon började trampa och inte stod helt stilla. Dyrka har tyvärr en tendens att liksom studsa upp och ut med rumpan, så hon ibland står nästan 45 grader ut från mig. Så jag var så glad att hon nu ställde sig mer rakt upp. Sedan fick vi -3p i helheten, troligen för 270 vänster som vi gjorde ovanligt dåligt, i och med att domaren ppekade så tydligt i sin kommentar sedan. Kändes lite surt för vi hade tränat en del utanför plan och då hade hon rätt fin bakdelskontroll. Men vi får träna vidare på det! Domaren skrev även detta: ”Superhärlig kontakt och mycket bra rallylydnadskänsla hos både förare och hund. Träna ännu lite till på 270 vänster och stående så har ni 100!” Är riktigt stolt över den fina orden! Vi fick alltså ihop 94p av 100 möjliga och slutade på 8:e plats. Nu har vi alltså två godkända lopp och det behövs bara 1 till så får vi titeln RLD N!

5 svar till “Superhärligt!”

  1. Kul!!! Jag har idag för första gången sett hur rallylydnad går till då de visade både det och aglilty på Hundens dag här på Lidingö. Ser svårt ut men är säkert kul.

  2. grattis! vad glad hon ser ut hela tiden, precis som det ska vara! :)

  3. Grymt bra Sandra! Vilken fart, vilken fokus och jag är grymt impad. Mest impad är jag över ert sitt/stå. Fan vad snyggt. Så vill jag att min hund ska göra :) Men det viktigaste hon har ju kul Dyrka :)

  4. Grattis!

  5. Vad kul hon har :D blir alldeles glad av att se filmen.

Skriv ett svar