Finsk Vinnare 2012

december 14, 2012

Söndagen blev det tidig uppstigning, trots att basenjibedömningen skulle börja kl 12 och faraobedömningen kl 13. Vi behövde nämligen få med oss allt från hotellet och sedan få parkering och plats med burarna på mässan. Vi ville vara ute i god tid och slippa stressa. idag kändes det mycket trängre. Fanns inte alls lika mycket utrymme att värma upp hundarna på, särskilt inte på våning 2 där faraoringen var. Vi körde samma upplägg som dagen innan. Justin tyckte det lät bra och tog därför hem bästa hanhundsplatsen igen! han fick därmed titeln Finsk Vinnare 2012. Denna gång hann jag faktiskt se början av Yras bedömning i championklassen innan jag fick springa med Vega och kameran till faraoringen. Där väntade Martina med Rut. Jag och Rutan fick återigen visa upp oss och vi vann även denna gång juniorklassen med CK. Hon fick därmed titeln Finsk Junior Vinnare 2012!

Medan jag sedan värmde upp Vega kom Sofie springande med andan i halsen. De var klara i basenjiringen, Justin hade blivit BIR igen och Yra fick nöja sig med 4:e bästa tik. Sofie kunde nu visa Vega i veteranklassen. Hon vann den med CK och blev därmed Finsk Veteran vinnare 2012! I bästa tik fick vare sig Rut eller Vega någon placering, men vi var nöjda och glada ändå. Tre nya titlar på en dag är inte fy skam. Lite trist kändes det ju så klart att Yra inte fick någon titel denna dag, men man kan inte få allt! Vi fick lite mat i magen och lite vila innan finalerna drog igång. Vega var först ut i veteranfinalen, som denna gång bestod av ca 150 veteraner! Hon blev utplockad men tyvärr inte placerad. Vega glänser verkligen i finalringen och Sofie får det att se sååååå enkelt ut! Men tro mig, vet man inte alla små hemligheter med Vega så är det inte en helt lätt uppgift ;-) Det gäller att ha koll! Justin fick sedan gå in i gruppfinalen. Tyvärr fick han ingen placering denna gång. Men som sagt, man kan inte få allt! Vi fick packa ihop vårt pick och pack och vid 20 tiden rullade vi iväg mot Åbo där vi skulle övernatta. Tidigt på måndag morgon gick båten så det var direkt i säng när vi kom fram vid 22 tiden på kvällen. Gissa om vi var trötta på måndag morgon när klockan återigen ringde vid 6. Väl på båten fick vi äntligen vila lite. Helgenn gick ruskigt fort och vi hade verkligen riktigt kul! Lite sömn, många vinster och titlar och god mat. Precis som det ska vara när man är utställningstokig ;-) STORT grattis till alla vinnare under dessa två dagar! TACK till Sofie och Martina för en mycket trevlig resa med många skratt. Detta måste vi göra om :)

   
Sofie och Justin                                                                 Jag och Rut


Sofie och Yra


Sofie och Vega i veteranfinalen


Vega och Sofie visar upp sig

Skriv ett svar