Helsinki Winner 2012

december 14, 2012

Vilken helg vi har haft! Förra veckan begav jag, Sofie och Martina oss till Finland med Yra, Justin, Vega och Rut. Anledning var så klart en 2-dagars utställning i Helsingfors, med flertalet titlar på spel! Vi tog färjan över på torsdag kväll, mumsade julbord och sov en kort stund. Tidigt på fredag morgon var det dags att köra från Åbo till Helsingfors. Där fick vi sedan knalla runt i ca 2 timmar innan vi kunde checka in på hotellet. Vi bodde riktigt trevligt och hundarna kom rätt så bra överens, även om de ofta var trötta och kanske lite griniga… Blev en rätt tidig kväll på fredagen för på lördag morgon var det dags att bege sig till mässan. Jag upplevde mässan som ENORM! Jijkes! Fick lite lätt panik när jag insåg att faraohund och basenjiringarna låg på olika plan. Man kan tycka att det är nog illa när ringarna inte är i samma hall, men det blir ju ännu värre när de inte ens är på samma våning! Nåja, vi värmde upp och gjorde en planering. Sofie fick stanna hos basenjisarna och Martina fick gå upp till faraoringen. Mitt jobb var att springa som en blådåre mellan ringarna. Först fotade jag Sofie med Justin i ringen. Hann precis klart med det innan Martina ringde för att det var dags att springa upp till faraoringen. Jag skulle nämligen visa både Rut och Vega eftersom att bedömningarna krockade. sprang iväg med Vega och kameran och jag tror nog Vega var hyffsat sur på mig för den joggingturen… Med andan i halsen hann jag sedan värma upp Rutan liten och sen in. Rut, som ju är syster till vår älskade Asta, är en duktig tös i ringen. Hon skötte sig fint, lite tjorv en stund bara. Vi vann juniorklassen med CK och Rutan blev därmed Helsinki Juniorwinner 2012! Därefter blev det dags för mig att visa Vega, som är Dyrkas mamma och Astas mormor. Vega var på hugget, bokstavligt talat. Redan när vi värmde upp på morgonen gav hon mig ett fint hugg… Så det var med tejpade fingrar jag visade henne. Vega kan verkligen visa upp sig, när HON vill. Vi skötte oss ändå hyffsat måste jag säga och vi lyckades kamma hem 3:e bästa tik och därmed även titeln Helsinki Veteranwinner 2012!

När det så var klart var det bara att springa ner igen, för att försöka hinna fota när Sofie var inne med Yra. Justin hade redan blivit bästa hanhund och därmed fått titlarna Finsk champion, Helsinki Winner 2012 och Internationell champion! Sofie och Yra visade vart skåpet skulle stå och såg till att kamma hem bästa tik! Jösses va stolt jag blev! Lilla Yra blev därmed Finsk champion och Helsinki Winner 2012! I BIR och BIM klantade jag som aldrig förr. Jag var så full i adrenalin och lycka så jag visade Yra som en kratta… Sofie visade dock Justin perfekt, som vanligt, så de kammade hem BIR-rosetten. Men lika glad är jag för det :) Nu kunde vi andas en stund, äta, gå runt och kika lite och samla ihop oss inför finalerna. Vega fick visa upp sig i veteranfinalen, det var inte mindre än 200 veteraner som var kvar till finalen! Tyvärr blev det ingen placering för henne. Justin däremot lyckades bli utplockad. Han blev sedan riktigt skrämd när han upptäckte att det stod en stoooor kamera i ett mörkt hörn i ena hörnet på finalringen. Han lyckades inte släppa det sen och Sofie fick kämpa för att få honom att visa upp sig ordentligt. Hon lyckades! De lyckades bli grupp 4:a! Vem vet hur det hade slutat om han inte blivit skrämd, domaren tycktes verkligen gilla honom. En lång och lyckosam dag blev det i alla fall. Vi kammade hem inte mindre än 10 titlar på 4 hundar. Vi kom tillbaka till hotellet vid 20 tiden och då var det snabbt byta om, mata hundar och sedan skåla för dagens framgångar. Vi somnade ovaggade vill jag lova… Morgondagen, som var Finsk vinnare, får ett eget inlägg. Nu lite bilder från Helsinki Winner.


Jag och Rut


Sofie och Yra


Yra on the move

   
Trött, nerbäddad Yra                                                              Dagens vinster!


Tänk va kul Asta hade haft med en sån kompis… Som en enda stor kampleksak!


Mååååånga fina vinster

   
Sofie och Justin i finalringen                                     Grupp-4:a posering med domaren!

Skriv ett svar