Här bor vi!

april 2, 2013

Med tanke på att det under flera månaders tid ekat vääääldigt tomt känner jag att jag kanske ska bjuda på lite blandade bilder på anledning till det. Vi har nämligen blivit husägare! Eller ja, bostadsrättsradhusägare ;-) Det är en sutterängvilla på 108 kvm och 30 kvm i biare. Vi slog till i oktober och i januari fick vi tillträde. Tiden oktober till januari gick rätt snabbt och mycket tid gick åt till att köpa diverse möbler och måla om dom osv. Sen när vi väl hade fått tillträde så satte renoveringarna igång! Vi har gjort en hel del… Vi har slagit bort 1½ vägg i köket, så det blev större kök och mer ljusinsläpp i trappen. Vi har även öppnat en vägg från vårt sovrum till ett intillliggande litet rum och stängt igen annan dörr in till det rummet från samvarorummet på andra sidan och på sätt skapat ett dressingroom. Vi har målat om väggar och tak och fönsterlister och dörrkarmar i köket, hallen uppe, trappsektionen, två hallar nere, samvarorummet, vårt sovrum och vårt dressingroom. Vi har även lagt ny våtrumsmatta i tvättstugan och målat om även där. Sen är det lite småsaker man gjort här och var. Just det, vi målade även om våran trappa! Nu har vi kommit tillrätta och hunnit ha en inflyttningsfest och Joels 30-års fest. Sakta men säkert börjar det sjunka in att vi bor i hus! Nu när våren börjar ge lite värme så känns det himla fint att vi har inte mindre än två uteplatser! På framsidan är det en stor altan och plattor. Där ska vi bygga en grind så kan töserna vara ute fritt. Än så länge har vi kompostgaller som vi ställer vid ingången, för framsidan är redan inhägnad med stora plank. På baksidan, alltså på övre plan, finns en uteplats med liten trädgård. Där har vi en stooooor inglasad veranda. Har gjort iordning på tomten nu så det är kompostgaller som hägnar in vår plätt så töserna kan härja fritt. Men här kommer en liten titt på bilder tagna med mobilen som jag lagt upp på instagram. Blir på tok för mycket att lägga upp varenda bild för sig så det för duga så här!


Här ser ni samvarorummet där vi satte igen en dörr in till det rummet som sen blev vårt dressingroom.


Vårt ljuvliga dressingroom! Nu går man in från vårt sovrum, vi har en skena i taket med ett tyg som täcker ingången.


Hatthyllan är målad, sittkorgen är vitsprayad, nyckelskrinet är betsat och stolen är betsad och nyklädd!
Skohyllan som skymtar är numera en lätt gråvit ton.


Gästrummet på bottenvåningen.


Före och efterbild på trappan. Räcket var dock inte uppsatt igen, men även det är vitmålat. I trappen kommer vi ha en fotovägg!


Detaljer i vardagsrummet, men numera har vi ett runt vitt bord.


Lite helhet i vardagsrummet. Vitrinskåpet är målat.


Köket är numera öppet och ljust! Vi har öppnat mellan hallen och köket
och tagit bort en halvväg mot trappen så mer ljus kommer ner.


Lite blandat på uteplatsen på baksidan. Den ljuvliga inglasade verandan syns dock inte.

Så där, då har ni sett lite av hur vi bor numera! Det som inte visats är våra två badrum, vårt sovrum, kontoret/hundrummet/gästrummet, tvättstugan, inglasade verandan och vår uteplats på framsidan. Men nu kanske ni förstår lite varför det varit så himla dött och trist här! Nu hoppas jag att vårljuset väcker liv i oss och att allt fixande med huset lugnat sig lite. Det värsta är ju klart! Men med hus finns det ju aaaalltid att göra ;-)

Ett svar till “Här bor vi!”

  1. men åhhh vad fint ni fått det :), förstår att du inte har tid att blogga?!
    Kanske får jag också lägga ut husbilder i framtiden, nu är vi ju ialla fall äkta makar :)…

    ha det bra så hörs vi!
    kram//Kerstin

Skriv ett svar