Action i ringen

november 20, 2013


Tältpinneraset


Inte bästa bilden på Asta men man ser hur framsidan rasat ner…


Yra och Sofie framför domaren


Yra och jag springer om BIR och BIM mot brorsan Justin och Sofie

Det är inte så lugnt och stillsamt som man kan tro i en utställningsring! Ibland kan det vara rena rama mentalbeskrivningen! Både för hund och förare… I Norrköping 17/8 var det vädergudarna som såg till att göra det lite spännande. Regnet föll och det blåste en del. Inte direkt optimalt väder att visa faraohund i. Asta är ju dessutom en tös som lätt spänner sig, oavsett om det är pga något kul eller för att hon fryser. Vi var ensamma i klassen och jag lyckades få Asta att stå helt okej, trots att regnet föll ordentligt när vi var inne. När vi första gången ställde upp oss inne hos domaren så rasar framsidan som de spänt upp, rakt ner på Asta! Den hade blivit vattenfylld och pinnarna höll inte för tyngden. Både tältduken, vattnet och pinnen ramlade ner på hennes rumpa. Men Asta tog det hela med ro och vi ställde upp igen framför domaren. Domaren ville ge Asta en möjlighet att röra på sig efter händelsen och när vi kommer tillbaka mot domartältet så rasar den andra pinnen som håller upp framsidan! rakt över både mig och Asta… Men Asta tog det återigen med ro och det var inga konstigheter att ställa upp henne igen. SÅÅÅÅ stolt över henne! Inte många faraohundar hade tagit allt det där med ro och klarat av att prestera ändå. Domaren kommenterade det också i kritiken och berömde hennes härliga mentalitet. Han tyckte dock att hon inte sträckte ut ordentligt i sina frambensrörelser och höll därför på CK:t. Lite surt kändes det… Det var mitt fel att hon inte sträckte ut frambensrörelserna riktigt, jag sprang för långsamt med henne! Hade vi fått detta CK hade vi även fått ett CERT. Men jag var ändå så himla stolt över hur Asta hanterade hela situationen och det var den största vinsten. Matte får göra bättre nästa gång. När det var dags för basenjisarna att entra ringen så hade regnet lagt sig lite. Nu var det mest bara lite duggregn och stundom helt uppehåll. Sofie visade både Yra och hennes bror Justin, urtjusigt som vanligt! Justin blev BIR och Yra BIM! Så stolt över vårt vackra yrväder.

Skriv ett svar