Revanschen!

november 20, 2013


Friställd när domaren kommer


Friställd även under hanteringen. Svansen går så glatt!


Friställd framför domaren. Vackra Astipasti!

    

Dagen efter utställningen i Norrköping var det dags för nästa utställning i Eskilstuna! Idag var bara Asta anmäld och vi fick en ordentlig revansch, både med väder och med resultat :) Solen strålade som sjutton, det var nästan olidligt varmt! Med andra ord perfekt väder att visa faraohund i. Asta kändes riktigt bra idag. Vi hade ett fint samspel och hon var avslappnad och fokuserad. Friställde henne genom hela bedömningen, inklusive hanteringen. Är riktigt stolt över hur duktig hon var. Hon stod helt stilla, lite mer än en meter framför mig, och viftade glatt på svansen under tiden som domaren kollade tänder och kände igenom henne. Som ett riktigt proffs var hon! Framför domarbordet fick vi till det riktigt fint igen med friställandet och det kändes toppen. Idag sprang jag på lite snabbare med henne. Tyvärr lite fööööör snabbt. Vi höll på att knipa 2.a platsen i bästa tik men jag sprang bort det så vi blev 3:a. Lite irriterande faktiskt att det återigen var mitt fel… Men idag fick vi alla fall CERTET! WOOOHOO! Kändes lite bitterljuvt, för hade jag inte klantat till det under gårdagen i Norrköping hade Asta blivit champion idag. Men samtidigt kändes det riktigt toppen. Asta var inte helt redo för championklassen (uppenbarligen inte matte heller). Hon måste mogna ännu mer, både fysiskt och mentalt. Hon behöver kroppa på sig lite och hon måste lära sig att inte bli så uppslukad i all glädje över omgivningen när vi springer. Så jag ser det som att vi nu fick ytterligare tid i öppenklassen för att träna inför championklassen. Asta har redan gjort stoooora framsteg och jag tror det kommer hända mycket med henne inom det kommande året. Vårt lilla glada gökbo!

Ett svar till “Revanschen!”

  1. Grattis till revanschen och certet :D

Skriv ett svar